אוכל
אוכל

לחמניות ממולאות טונה עם זיתים ולימון

לחמניות הפתעה ביתיות ממולאות בטונה עם תוספות - כי בשביל מה צריך צלחת כשאפשר להכניס הכל בלחמנייה?

|סטארקיסט| פורסם07:14
לחמניות ממולאות בטונה עם לימון (צילום: אסף אמברם, מאסטר שף)
צילום: אסף אמברם, מאסטר שף
Rating:4.777reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • רבע כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
  • רבע כוס שמן
  • ביצה
  • כוס ורבע מים

למילוי:

  • 2 כפות שמן
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • עגבנייה, חתוכה לקוביות
  • 2 קופסאות טונה עם לימון מסוננות משמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • רבע כפית פפריקה
  • רבע כפית כמון
  • שליש כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • כף כוסברה קצוצה

לציפוי והברשה:

  • ביצה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים.

2מוסיפים את השמרים ומערבבים.

3מוסיפים שמן, ביצה ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש לבצק.

4לשים היטב במשך 10 דקות תוך הוספת יתרת המים בהתאם לצורך, עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק.

5משמנים קלות את הבצק ומניחים לתפיחה של כשעה, עד להכפלת הנפח.

6מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים קוביות עגבנייה ומאדים עוד 3 דקות.

7מוסיפים טונה, תבלינים וזיתים ומאדים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

8מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה. מצננים היטב.

9מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים, מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית.

10סוגרים לגלילה ומסדרים בתבניות קרטון או סיליקון מלבניות.

11מתפיחים כ-20 דקות, מברישים בביצה וזורים שומשום.

12אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות.

13מוציאים מהתנור, מוציאים את הלחמניות מהתבניות ומניחים על רשת לצינון.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il