

לחמניות ממולאות טונה עם זיתים ולימוןלחמניות הפתעה ביתיות ממולאות בטונה עם תוספות - כי בשביל מה צריך צלחת כשאפשר להכניס הכל בלחמנייה?יחסי ציבור|סטארקיסט| פורסם09/11/1707:14 ![]() צילום: אסף אמברם, מאסטר שף |
המצרכים (15 מנות):לבצק:
למילוי:
לציפוי והברשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. 2מוסיפים את השמרים ומערבבים. 3מוסיפים שמן, ביצה ומחצית מכמות המים ומתחילים ללוש לבצק. 4לשים היטב במשך 10 דקות תוך הוספת יתרת המים בהתאם לצורך, עד שמתקבל בצק נעים ולא דביק. 5משמנים קלות את הבצק ומניחים לתפיחה של כשעה, עד להכפלת הנפח. 6מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים קוביות עגבנייה ומאדים עוד 3 דקות. 7מוסיפים טונה, תבלינים וזיתים ומאדים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב. 8מסירים מהאש ומוסיפים כוסברה קצוצה. מצננים היטב. 9מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים, מרדדים כל כדור על משטח עבודה מקומח קלות ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית. 10סוגרים לגלילה ומסדרים בתבניות קרטון או סיליקון מלבניות. 11מתפיחים כ-20 דקות, מברישים בביצה וזורים שומשום. 12אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות. 13מוציאים מהתנור, מוציאים את הלחמניות מהתבניות ומניחים על רשת לצינון. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |