אוכל
אוכל

לביבת רושטי עם ראגו אנטריקוט

נכון שחנוכה כבר נגמר אבל רושטי ענקית ופריכה תמיד כיף להכין, וכאן היא משודכת לתבשיל בשר עסיסי שהופך אותה לארוחה המושלמת

|מאסטר שף| פורסם11:08
רושטי ענק עם ראגו בקר (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לראגו:

  • 2 כפות שמן
  • 1 גזר קצוץ
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים
  • בוקה גרני: צרור של כמה גבעולי טימין, כמה עלי דפנה, סלרי ועלי רוקט קשורים יחד
  • חצי כוס יין לבן
  • 500 גרם חזה אווז מעושן
  • 300 גרם אנטריקוט קצוץ גס
  • 2 עגבניות קצוצות גס
  • כף רכז רימונים

לרושטי:

  • 3 כפות שמן
  • 4 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים היטב
  • 1 בצל מגורד וסחוט
  • 1 כף קמח

לסלט:

  • 2 מלפפונים
  • 2 עגבניות
  • 1 צנונית
  • כף שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח
  • פלפל
  • חופן גרעיני חמניה

להגשה:

  • חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

1מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבוקה גרני. ואת היין הלבן ומבשלים עד שהיין מצתמצם.

2מוסיפים חזה אווז, אנטריקוט קצוץ ועגבניות קצוצות ומטגנים 5-6 דקות. מוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם. בסוף הבישול מוסיפים את רכז הרימונים, מערבבים ומוציאים את הבוקה גרני.

3בנפרד מכינים את הרושטי: מחממים את השמן במחבת. מערבבים את תפוחי האדמה והבצל עם הקמח ומשטחים את התערובת על המחבת. מבשלים על אש בינונית 10 דקות מכל צד (כמו חביתה) עד השחמה.

4מכינים את סלט הירקות הגרוזיני: קוצצים עגבניות ומלפפונים לחתיכות גסות ופורסים את הצנונית לפרוסות דקות. מוסיפים שמן זית, גרעיני חמניה, שום ומלח ופלפל ומערבבים.

5מגישים את הרושטי כשעליו הבשר ומקשטים באגוזי מלך קצוצים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il