"אני חושב שבאיזשהו מקום אולי ההדחה שלי לא הייתה מוצדקת", מודה בטאשוילי בהיסוס כשאנחנו נפגשים במטבח הביתי שלו באשקלון , ובעיקר נראה שהוא בוחר את המילים כדי לא לצאת כנגד החלטת השופטים. "אני באופן אישי חושב שהמנות שלי היו טובות אבל הם היו צריכים להחליט",הוא אומר בדיפלומטיות אבל אי אפשר שלא לשמוע את האכזבה בקולו.

את הדרך שלו ב"מאסטר שף" בטאשוילי התחיל מאודישן שמיד חשף את נקודת החולשה שלו - מחלת הצליאק שאיתה מתמודדים ילדיו. במנה שהכין הקפיד שלא יהיה אפילו גרגר אחד של גלוטן, בדיוק כמו שהוא מכין בבית לילדים כמעט בכל ארוחת ערב. "הודחתי במשימה שבה בישלתי דווקא עם גלוטן אז כנראה שהקארמה התערבה", הוא צוחק ומיד עובר לנימוק הקולינרי שלו להדחה המפתיעה: "זאת הייתה משימה מאוד מאתגרת עם חומרי גלם שבחיים לא השתמשתי בהם. התגובות למנה שהכנתי היו מאוד מעורבות, על גבול הקיצוניות. הכנתי את המנה שוב בבית, חלק אהבו מאוד ואמרו שזה מזכיר להם סוכריות קופצות, וחלק ממש לא התחברו לטעמים".

>> בואו להציץ למטבחים של מודחי "מאסטר שף"

אם אנחנו כאן עכשיו זה אומר שהשופטים היו מאלה שלא בדיוק התחברו לטעם
"אצל השופטים הייתה לי נפילה מאוד גדולה. בחרתי להגיש את המנה הלא נכונה, הכנאפה זה מה שהפיל אותי. דווקא את עוגיות המאחלב שבחרתי לא להגיש הם אהבו. מזל כזה".

מטבחי השף -איציק בטאשוילי (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"בישלתי מנה עם גלוטן והקארמה התערבה" | צילום: אבישי פינקלשטיין

איך הגבת כשהבנת את הטעות שעשית?
"בשנייה הראשונה מה שעבר לי בראש זה שבא לי להפוך את השולחן ולהתעצבן. זה מבאס ונותן הרגשה לא טובה, אבל בסוף אני מאמין שההחלטה הגיעה מאלוהים ואני מקבל את זה באהבה". 

בין הקשיים שנתקל בהם ברחבת המטבח של "מאסטר שף", הלחץ המאסיבי סביב בחירת חומרי הגלם והכנת מנה שתקדם אותו לעבר הגמר, היה לבטאשוילי קשה להתחרות בחברי הנבחרת שהפכו תוך זמן קצר לחברים. "זה קשה להתמודד מול אנשים שלפני חצי שעה ישבת לשתות איתם קפה, ופתאום צריך להיכנס לאווירה שאתה צריך להוכיח שאתה יותר טוב. זה יוצר מצב שלפעמים אתה לא מביא מנה לקצה שלה כדי לא להתעלות מעליהם. אבל בסוף יש את השופטים שכל הזמן דורשים ממך להכין את האוכל ברמה הכי טובה שיש".

מטבחי השף -איציק בטאשוילי (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"המטבח הוא כמו מעבדה בשבילי, מנסה דברים חדשים" | צילום: אבישי פינקלשטיין

"איזה מבאס ליפול על דבר כזה שטותי"

למשימת ההדחה בטאשוילי הגיע אחרי שהמנה שבישל ביחד עם חברו לנבחרת אדי בבייב, לא קלעה לטעמם של השופטים. "אדי ואני בקטע של לפרגן. איך שלא נסתכל על זה פספסנו ניואנסים קטנים במשימה ובגלל זה שלחו אותנו למשימת הדחה", הוא אומר ונזהר שלא להפיל את האשמה על שותפו למשימה שבחר את עבורו את המצרכים, "לפעמים אתה אומר לעצמך איזה מבאס ליפול על דבר כזה שטותי".

את החוויה ב"מאסטר שף" הוא מתאר כמו קפיצת בנג'י שממלאת אותו באדרנלין, אבל נראה שבטאשוילי בעיקר התמכר למצלמות הטלוויזיה. "זה לא כמו לראות את עצמך בסרט של הבר מצווה", הוא צוחק במבוכה, "אני לא אדם של מצלמות, בדרך כלל אני זה שמצלם". בביתו שבאשקלון הוא נהנה מתשומת הלב שמגיעה עם ההשתתפות בתכנית ריאליטי. המחמאות מהשכנים, הילדים שעוצרים אותו ברחוב והחברים מהעבודה שמתחננים לטעום מהמנות שלו. "כרגע החלום שלי זה לפתוח מסעדה, אבל הייתי שמח גם להמשיך ולעשות טלוויזיה", מתכנן המודח הטרי כבר את הצעד הבא.

איציק בטאשוילי (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"אני לא אדם של מצלמות אבל גיליתי שזה כיף" | צילום: אבישי פינקלשטיין

מטבחי השף -איציק בטאשוילי (צילום: אבישי פינקלשטיין)
רואים שהחוויה ב"מאסטר שף" גרמה לו להתמכר למצלמה | צילום: אבישי פינקלשטיין

כשהגעת לתכנית זה היה נראה שתבשל אך ורק מנות ללא גלוטן. מה השתנה?
"נכון שיצאתי בהצהרה שאני מבשל ללא גלוטן, אבל במשימות עצמן זה לא תמיד התאפשר. לפעמים המשימה עצמה הכילה גלוטן גם אם לא רציתי, והשופטים גם דרשו את זה ממני כדי לראות את היכולות שלי. הם לא רצו שאתקע בנישה".

ואתה באמת חושב שהיית יכול לנצח אך ורק עם מנות ללא גלוטן?
"חד משמעית כן. יש היום כל כך הרבה חומרי גלם שאנשים פשוט לא יודעים איך להתמודד איתם. זה לא שמחר בבוקר אפשר לפתוח מסעדה שלמה ללא גלוטן, אבל כן אפשר לאכול מנה כזאת ובאמת ליהנות ממנה".

בשונה ממתמודדים אחרים, בטאשוילי לא ספג ביקורת שלילית חריפה במיוחד מהשופטים, אך עדיין כשנפרד מרחבת המטבח היו לו רגשות מעורבים. "שני השופטים שהיו דומיננטיים בשבילי הם אהרוני וחיים. באופן אישי, אהרוני היה סמל סטטוס מבחינתי כבר מגיל קטן. משהו בו שידר לא רק מקצועיות אלא גם משהו אמיתי בבישול". לעומת זאת, עם הצלע הנשית בשולחן השופטים, מיכל אנסקי היחסים היו קצת יותר הפכפכים.

איציק בטאשוילי (צילום: אבישי פינקלשטיין)
מי ידע שפוקאצ'ה ללא גלוטן יכולה להיות כל כך טעימה | צילום: אבישי פינקלשטיין

"היו ביקורות מצד מיכל שלדעתי פחות התחברה לסגנון שלי. תמיד רציתי להגיע לנקודה שהיא תחמיא לי על האוכל, והצלחתי להגיע לשם", הוא מתגאה בהישג שרשם לעצמו במהלך הדרך, "בפרקים האחרונים הרגשתי שמשהו נפתח מולה, והיו לה תגובות מאוד חיוביות למנות שלי".

איזה מתמודד פספסנו בתכנית?
"אני מאמין שהיה לי סיכוי מאוד גבוה להגיע לרביעייה האחרונה לפחות. לזכות לא היה בראש מעייני, אבל כן רציתי להגיע לשלב של שלישיית הגמר. בכל תכנית אתה מביא עוד מעצמך, זה תהליך שנבנה באופן הדרגתי וזאת הייתה המטרה שלי".

מה היית עושה אחרת כדי להגיע לגמר?
"בוחר בעוגיות מאחלב, עכשיו אפשר לצחוק על זה".

"מאסטר שף" משודרת בקשת (ערוץ 12) מדי יום חמישי ושבת ב-21:00