מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

מרק שעועית עם אוסובוקו

כשנמאס מהעוף והקציצות בארוחת שבת, אנחנו מוציאים את סיר הלחץ מהארון ומכינים את המרק הזה. בשרי, סמיך, טעים ומשביע - מי צריך יותר?

|ארקוסטיל| פורסם07:01
מרק שעועית עם אוסובוקו (צילום: דודו בן שמחון)
צילום: דודו בן שמחון

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 3 נתחי בשר אוסובוקו
  • שמן לטיגון
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 2-3 שיני שום
  • 2 בצלים, חתוכים לרצועות
  • 2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 3 כוסות שעועית לבנה שהושרתה למשך לילה
  • 4 פלפלים אדומים יבשים מתוקים
  • 2 פלפל שאטה חריף
  • כפית כורכום
  • כפית כמון
  • כף מלח
  • כף פפריקה אדומה
  • 10 כוסות מים
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה:

1עוטפים בעזרת הידיים את נתחי האוסובוקו בפלפל שחור גרוס ומלח גס.

2מחמים את השמן במחבת פסים, מטגנים מעט את שיני השום, מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים אותם היטב מכל צדדיהם.

3מטגנים בסיר הלחץ את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות והשעועית ומטגנים עוד כ-2 דקות.

4מסדרים מעל את בשר האוסובוקו ושיני השום. מוסיפים את הפלפלים והתבלינים.

5מוסיפים 10 כוסות מים ו-3 כפות שמן.

6מכסים וסוגרים את סיר הלחץ. מבשלים שעה ו-10 דקות.

7מעבירים את שסתום הסיר למצב יציאת לחץ, ובסיום שחרור הלחץ פותחים את המכסה ומגישים.

לעמוד הפייסבוק של דודו,מטבח של אלופים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il