שם: יהונתן ביטון

גיל: 36

סטטוסנשוי+ 3

מגורים: כרמיאל

תאריך לידה: 30.8.80

מזל: בתולה

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות אתה מושפע?

התחלתי בגיל מאוד צעיר. הושפעתי מהמטבח המרוקאי של סבתא שלי, שעבר לאמא שלי ואז אליי.

תאר את עצמך בחמש מילים:

פרפקציוניסט, דייקן, חייכן, משימתי, ציוני.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:

  • יש לי רשיון צלילה.
  • אני מתופף.
  • אני אוהב מכוניות יוקרה.
  • אני מאוד מאוד רגיש.
  • חוץ מזה אני כמו ספר פתוח, יודעים עליי הכל.

מי המתמודד מהעבר או השופט שמזכיר אותך?

אני פרפקציוניסט כמו רושפלד ונשמה כמו חיים.

מה אתה יותר - אוכל רחוב או מולקולרי?

אוכל מולקולרי.

מתי הזמנת אוכל ממסעדה בפעם האחרונה?

אני לא מזמין אוכל, אבל יושב המון במסעדות. פעם אחרונה הייתה ביום רביעי.

לאיזו אישיות היית שמח לבשל ארוחה?

לביבי. הייתי מכין לו קוסקוס.

מה החוויה הראשונה שאתה זוכר מהמטבח?

כשהייתי ילד קטן, אני זוכר שהייתי מקלף תפוחי אדמה עם אמא במטבח.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?

לא היו כאלה. אולי פעם שרפתי דגים.

למי אתה הכי אוהב לבשל?

למשפחה שלי, והיא גדולה, אז זה אומר שאני מבשל להרבה אנשים.

מה אתה הכי אוהב לאכול?

אוכל ערבי מרוקאי - לחמג'ון, סלט, טבולה, דגים מרואים וחלקי פנים.

אילו שלושה מרכיבים תמיד יהיו אצלך במטבח?

חצילים, פלפל חריף ועגבניות.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?

לשלב בין טעמים ועולמות.

מה הסטייה הקולינרית שלך  ?

אין לי.

מה מנת הדגל שלך?

קוסקוס.

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?

המטבח הצרפתי.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לאכול?

סביצ'ה. אני יודע שזה לא נשמע מטורף, אבל מבחינתי זה כן.

מה יכתבו עליך בעיתון אוכל נחשב?

"מכין אוכל עם נשמה".

רוצים לדעת עוד על חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
טום אביבדיאנה רחמנישירה בצלאלגל אופיר קופףלירון אסוליןיעקב אלגרנטימתן חליבהעמית חיה טויטוסופי פורתנריה כהן

"מאסטר שף"ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת