שם: עמית חיה טויטו 

גיל: 21

סטטוסרווקה

מגורים: באר שבע

תאריך לידה: 8.5.95

מזל: שור

מתי התחלת לבשל ומאילו סגנונות את מושפעת?

התחלתי לבשל מגיל צעיר מאוד. אוכל ביתי ומגוון, ארוחות שבת וצהריים. אני מושפעת מהמטבח המרוקני של סבתי, הכל מטובל ומעניין עם מרכיבים נהדרים וטריים. כיום אני משלבת את האוכל של סבתוש עם העולם המודרני ומשלבת את כל המטבחים.

תארי את עצמך בחמש מילים:

חמה, שמחה, אמוציונלית, פזיזה ושאפתנית.

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

  • אני רק בת 21 (תמיד חושבים יותר, מאוד בוגרת לגילי).
  • הורדתי במשקל את משקל גופי כיום ויותר.
  • אני מבשלת כמו זקנה (טחולים קורקבנים אשכים זנבים וכדומה). דברים שחברותיי נגעלות מהם ולי זה לא מפריע. זו האהבה שלי - לנקות ולטפל במוצרי גלם מיוחדים כאלה.
  • הייתי "בעולם הבא" בין חיים למוות, מורדמת ומחוברת למכונת הנשמה תקופה ארוכה בחיי.

איזה מתמודד מהעונות הקודמות או שופט מזכיר אותך?

אני חושבת שאני כמו אייל שני, יש לי אהבה לא ברורה לחומרי גלם. אני יכולה לדבר על אוכל, להתרגש ולבכות ממנו. אני מעריכה אוכל ומדברת עליו המון בחיי. הוא הביא אותי למצבים הכי מאושרים וקשים בחיי, תמיד הוא היה שם. 

מה את יותר - אוכל רחוב או מולקולרי?

כיום אני יותר מתחברת לאוכל חדשני ומולקולרי. אני אוהבת לסעוד במסעדות שף ולטעום טעמים שונים, ווראציות, המצאות וחידושים מראשם של השפים, ולהיחשף לטעמים חדשים. בחיים לא אזמין משהו סטנדרטי במסעדה.

מתי הזמנת אוכל ממסעדה בפעם האחרונה?

חמישי בערב הייתי במלון קלרטון בת"א ואכלתי במסעדת לומינה של מאיר אדוני. אוכל מדהים, לא מהעולם הזה, למרות שהוא מטבח כשר.

לאיזו אישיות היית שמחה לבשל ארוחה?

הייתי רוצה לבשל ארוחה לאייל גולן שהוא הזמר האהוב עליי. 

מה החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?

יושבת עם סבתוש בחופשים בגיל  3 או 4 עם סכין קטנה וחדה ומקלפת לה המון שיני שום וארגזי פולים שסבא הביא מהשוק. ממנה למדתי הכל.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?

לא היו הרבה כאלה, אבל כשהייתי ילדה בישלתי לי ולאחי פתיתים אדומים לארוחת צהריים ובמקום מלח שמתי סוכר. הוא רצה להקיא וזרק את כל הצלחת עם השניצל. אני דווקא אהבתי את זה.

למי את הכי אוהבת לבשל?

אני הכי אוהבת לבשל לחברות שלי. הן נשארות פעורות פה אחרי כל ארוחה, ולא מאמינות שאני הכנתי את כל הדברים האלה בזמן שהן "חותכות סלט ונשרפות". כמובן שאני אוהבת לבשל גם לבן הזוג שלי יגאל, שהכרתי אחרי שבת משותפת שעשינו עם כל החבר'ה. אחרי שבישלתי שם הוא אמר לי: "מאמי, זה  יותר טעים משל אמא שלי", והיא מבשלת מדהים.

מה את הכי אוהבת לאכול?

פתיתים. בכל רגע, בכל שעה, רעבה, שבעה, אדומים, צהובים, ירוקים, חלבים בשריים, מלוחים, חריפים ומתוקים. זה לא משנה.

אילו שלושה מרכיבים תמיד יהיו אצלך במטבח?

עגבניות, בצל ושום.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?

שאפשר לעשות אוכל מדהים גם בלי 20 סוגי תבלינים שונים. רק מלח ופלפל.

מה הסטייה הקולינרית שלך?

תמיד אוסיף איזה מרכיב לא מוכר ושונה בכדי שהאוכל יהיה מיוחד.

מה מנת הדגל שלך?

מנת הדגל שלי היא חריימה אסיאתי. מנה מדהימה שמזכירה את הדג של יום שישי, עם טעמיים אסיאתים. זו מנה מדהימה וטעימה בטירוף!

איזה מטבח הכי מסקרן אותך?

הכי מסקרן אותי המטבח הצרפתי. זהו מטבח עשיר, עדין ומופלא עם טעמים מרהיבים שמורכבים ממעט מוצרי גלם ותבלינים.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לאכול?

ביום חמישי, כשהייתי במסעדה של מאיר אדוני, הוא שילב בין העולם הים תיכוני למטבח הצרפתי. הוא מילא קוראסון צרפתי עשיר בחמאה ומתפצפץ בפה, בדברים מזרחיים כמו מח, אריסה, לימון כבוש וכוסברה. לצד המנה הוגש גם סלט בישבש, שומר עם לימון ועשבי תיבול, והיה לזה טעם מופלא. 

מה יכתבו עלייך בעיתון אוכל נחשב?

"סבתוש גורמה".

רוצים לדעת עוד על חברי הנבחרת של "מאסטר שף"? בואו להכיר אותם:
טום אביבדיאנה רחמנישירה בצלאלגל אופיר קופףלירון אסוליןיעקב אלגרנטימתן חליבהסופי פורתנריה כהןאלי מצרייהונתן ביטון

"מאסטר שף"ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת