יש לנו זוכה: טום אביב הוא המאסטר שף של ישראל
הוא אולי הגיע כ"בן של", אבל מהר מאד הצליח לנער מעליו את התווית הזאת ולתפוס את משבצת הצעיר עם האוכל האינטלגנטי שהביאה אותו עד הלום. רגע לאחר שהוכרז כ"מאסטר שף" תפסנו אותו לראיון קצר ושמענו ממנו על ההרגשה ("אני לא מעכל"), על הזוגיות ("אני רווק") ועל העתיד. צפו

כשטום אביב הגיע לאודישן הראשון שלו, מהר מאד היה קל לתייג אותו תחת שתי הגדרות פשוטות: "הבן של" ו-"הילד הרע". הוא נשא את שתיהן בגאווה וסיפר שהוא אכן בנו של עשי אביב, המוכר היטב לצמרת הקולינריה בארץ ולצוות השופטים, מי שהיה השף של מסעדת "פיקאסו" המיתולוגית. תהיות והשוואות עלו באוויר, אבל כשהגיע שלב הטעימות כבר היה ברור שטום עומד לעבור את האודישן בזכות ולא בחסד.
החוצפה לא הלכה לשום מקום, אבל זה הרי ידוע שמדובר בתכונה שהופכת לחיובית ואף חיונית כשהיא מגובה ביכולות, ובמקרה הנוכחי מהר מאד התברר שזה אכן המצב. לנבחרת הוא נכנס אחרי דו קרב סוער במיוחד במהלכו התמודד עם חומר גלם עוין, ומאותו רגע ליוותה מילה אחת משמעותית את ביקורות השופטים על המנות של טום: אינטלגנציה.

לצד נבחרת מתמודדים מכובדת שהורכבה מטבחים וותיקים שכל הזמן משכללים את האוכל של הבית, התבלט טום כרוח צעירה, חדשנית וסוערת, ופעם אחר פעם הגיש מנות אחרות ומפתיעות שמתכתבות בחוכמה עם מגמות בקולינריה העולמית. כולנו יודעים שהתחרות לא הייתה פשוטה והכרעת השופטים בכלל הייתה משימה מאתגרת, אבל אין ספק שהם החליטו שפניהם אל העתיד. עכשיו לא נותר אלא לחכות ולראות מה ייצא מילד הפלא הזה, שציפיות גדולות מונחות על כתפיו לצד תואר המאסטר שף של ישראל.
בראיון לרותם אלון, רגע אחרי הזכייה, סיפר טום עד כמה הוא רצה את זה. "אני אשקר אם אגיד שלא באתי היום במטרה לנצח", אמר. "באתי עם דם בעיניים. אני מקדיש את הניצחון הזה לסבתא שלי. המנות שלי היו בהשראה שלה. עכשיו אני צריך שבוע של שקט".
ומה לגבי הנושא הלא פחות חשוב - זוגיות? "אני רווק" אומר טום. "אני מאמין שזה ימצא אותי, ככה זה יהיה הרבה יותר אמיתי. זוגיות זה משהו שכל אחד רוצה בסופו של דבר". נאחל בהצלחה גם בתחום הזה ואנחנו בטוחים שעוד נשמע עליו הרבה בעתיד. שיהיה במזל טוב.