כקליפת השום

לפני שנלמד איך לחתוך בצל נכון, הנה טריק לקילוף הקליפה הדקה של בצל לבן או סגול וגם של ראשי שום.

חד וחלק

כדי לקצוץ ירקות ועשבי תיבול כדאי שתצטיידו בסכין טובה ועדיף שתהיה חדה ומתוחזקת היטב. סכין שאינה מושחזת היטב תביא גם לתוצאות חיתוך לא טובות וגם יכולה לפצוע אתכם תוך כדי. את סכיני המטבח שלכם חשוב לשטוף מיד אחרי השימוש, להעדיף קרש חיתוך מעץ שלא יפגע בחדות שלהם ולא לתת להשרות אותם זמן רב במים אלא לייבש ולאחסן. אם הסכין שקניתם הגיע עם כיסוי תואם לו השתמשו בו וכך תוכלו לדאוג לכך שהיא תשרת אתכם לאורך זמן.

סלט קראנצ'י

ירקות טריים זה כיף גדול ובמיוחד השורשיים שביניהם כמו גזרים, סלק, קולרבי, צנוניות שמוסיפים צבע וטעם לסלט שלנו וטיפ קטן וקפוא יהפוך אותם לקראנצ'יים במיוחד. אחרי שקילפתם וחתכתם את הירקות כמו שאתם אוהבים, העבירו אותם להשרייה של 5 דקות במי קרח. התוצאה תתפצח בפה שלכם בכיף.

לא עוד ים של דמעות

בצל הוא אחד הרכיבים השכיחים ביותר במטבח הביתי ובוודאי במסעדות. אם אתם נוטים לייבב תוך כדי שאתם קוצצים, הבחור ההודי בסרטון הזה ילמד אתכם איך לחתוך בצל בכל צורה שתרצו, בקלילות ובמהירות בלי להזיל דמעה, אלא אם כן אתם חושבים שיש לבצל רגשות ואז זה סיפור אחר.

סטייק קריספי

אם אתם מכינים בשר בבית מדי פעם, יש דרך שבה תוכלו להפוך את הנתח לקריספי. כדי לעשות זאת תצטרכו להיפטר כמה שיותר מהלחות החיצונית שלו. מה זה אומר בעצם? קחו את נתח האנטריקוט למשל, פזרו עליו מלח גס בנדיבות ותנו לו לנוח כך כמה דקות. לאחר מכן שטפו את הנתח מהמלח, יבשו אותו והניחו אותו על הגריל או הפלנצ'ה לצלייה. אין בעד מה.

אבוקדו טרי ובריא

החורף בדרך אלינו ואיתו האבוקדו. אם פתחתם אחד ולא השתמשתם בכולו, יש פתרון מוצלח שישמור אותו טרי ושלא ישחיר. השאירו את גלעין האבודו במרכז החצי בו לא תשתמשו ושימו אותו בכלי נקי יחד עם רבע בצל. כסו את הכלי בניילון נצמד ואחסנו במקרר. האבוקדו ישמור על עצמו טרי למשך כמה ימים והנה עוד כמה שיטות לשמור על האבוקדו שלא ישחיר.

קילופים ונהנים

אם נדע להסתכל על הטבע נראה שהוא ממש מסביר לנו מה לעשות איתו ואיך נעבוד יחד בשיתוף פעולה. אלא שבני האדם חושבים שהם יודעים הכל אז הם רואים את הטבע אבל לא באמת מסתכלים. לפניכם קליפ שמתאר קילוף בננה, שום, ביצה ותפוח אדמה שאחרי שתראו אותו תרגישו פספוס שזה קרה רק עכשיו. אבל היי, עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

התפחה מהירה

אם אתם אופים עם בצק שמרים בוודאי נתקלתם לעיתים בבצק שלוקח לו זמן לתפוח במיוחד אם מדובר בחורף. בימי הקיץ, הטמפרטורה לרוב לוהטת מספיק כדי שכל מה שתכינו יתפח במהרה אבל בימים קרים זה כבר סיפור אחר. הפתרון נמצא במיקרו שלכם. מרתיחים כוס מי ברז רגילים במיקרו, מוציאים בזהירות עם כפפות מטבח, שופכים מיד לכיור ונזהרים מהמים הרותחים. מכניסים למיקרו את קערת הבצק להתפחה וסוגרים את הדלת בלי להפעיל את המיקרו. הסביבה החמה והלחה תזרז את התפחת הבצק.

עולם הביצים

עוד מרכיב נפוץ מאוד במטבח היא הביצה שמלווה אותנו כמעט בכל ארוחה, היא לובשת אלף ואחת צורות שונות ומשונות מרקמים וטעמים. בסרטון הבא תראו 14 טריקים מדליקים עם ביצה שיהפכו את ארוחת הערב מסתם מקושקשת לחגיגה צהובה לבנה.

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף"

 "מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת