כשעמית חיה טויטו פותחת לנו את הדלת היא נראית בדיוק כמו שהיא נראית ברחבת המטבח של "מאסטר שף": עם חיוך גדול על הפנים, שיער מסודר ומבט סקרן בעיניים. היא מובילה אותנו למטבח הביתי שלה, שם מאוחר יותר היא גם תסביר על טכניקות בישול של בשר שהיא מתפארת בהן. בפרק ששודר הערב (ג'), עמית חיה סיימה את דרכה בתכנית ועד מהרה מתברר שהיא עזבה שם עם בטן מלאה.

>>בואו להציץ לשאר המטבחים של המודחים

איך זה שאנחנו נפגשים עכשיו ולא בגמר?
"אלוהים יודע. המנות שלי היו תמיד טובות, לא הייתי במשימות הדחה ותמיד הייתי מהראשונים שעלו למרפסת. אחרי הטיסה אמרתי לעצמי שאני חייבת לתת את כל כולי. עשיתי מנה שהיא לא אני, שהיא שונה, ולמרות זאת היא הייתה כל כך טובה שעשיתי אותה גם בבית".

מה היית עושה אחרת?
"השופטים אהבו את מידת העשייה של הפילה. גם חברים שלי שנתתי להם לטעום אהבו, מתן אמר לי 'וואו איזו מידת עשייה, איזו טכניקה מדהימה, ידעת לעבוד איתה'. זה מבאס".

עמית חיה טויטו (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"כל מי שטעם את האוכל אהב אותו" | צילום: אבישי פינקלשטיין



את כועסת?
"כן. הכי לא ציפיתי שזה יהיו מתן ואני, גם מאחורי הקלעים יהונתן תפס את הראש ולא האמין. התגובות של השופטים היו טובות, אז הייתי בהיי שאני עוברת, אולי לא בתור המנה המצטיינת אבל עוברת. היו הרבה מנות אחרות פחות טובות מהמנה שלי. כשחיים כהן קרא לי, ראיתי את החברים שעברו מסתכלים עליי ומחייכים כאילו מחכים שאצטרף אליהם, ואז הוא אמר - את המודחת השמינית של מאסטר שף".

זה היה אגרוף בבטן?
"לא בכיתי בהתחלה, רק בסוף בכיתי. הסתלתי עליו והייתי מופתעת, כולם היו מופתעים. שירה בכתה, ומתן בא וחיבק אותי. הייתי בהלם כי חיזקתי אותם מאחורי הקלעים. השופטים טעמו את המנה מולנו, הם אמרו לי שמידת העשייה של הפילה מושלמת ושהקרם מאוד טעים, אולי רוטב היין קצת פחות צלח אבל זה פשוט לא היה צפוי".

"לא זכרתי כלום מהאודישן"

מאחורי החיוך והאנרגיה הקופצנית של טויטו, התגלה כבר באודישן הראשון בתכנית, סיפורה האישי המורכב. כשהייתה רק בת 18, החליטה עמית חיה לעבור ניתוח שרוול שבעזרתו קיוותה להשיל משקל עודף ולהרגיש טוב יותר עם גופה. הניתוח הסתבך ובמקום לחגוג באירוע המשפחתי, היא הייתה מורדמת במשך שלושה חודשים עד שהתעוררה והחלה הליך שיקום ארוך. במשך שנה וחצי לא יכלה לאכול, הייתה מרותקת למיטה וכל תנועה הכאיבה לה. כמה דקות בלבד לתוך המפגש הראשון שלה עם השופטים והדמעות שלה כבר זלגו ללא הרף, עד שחיים כהן ניגש אליה וחיבק אותה חיבוק ניצחון, עוד לפני שטעם אפילו מהמנה שבישלה.

עמית חיה טויטו (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"לא זוכרת מה היה באודישן" | צילום: אבישי פינקלשטיין



התרגשת כשחיים חיבק אותך באודישן הראשון?
"אחרי האודישן לא זכרתי אותו. אמרתי לאמא שלי 'מה היה שם?', היה לי בלאק מטורף. היא אמרה לי: 'עמית מה יש לך? קיבלת סינר, כל השופטים חיבקו אותך. חיים כהן נישק לך את היד'. לא זכרתי כלום כמה חודשים, וחיכיתי כבר שהפרק הזה ישודר עוד מהפרומואים. אני רק זוכרת שעשיתי להם חיקויים של אילנית ואת החתולה השחורה, אבל את הרגע המרגש הזה עם חיים לא זכרתי. כנראה כל כך התרגשתי, כי לא רציתי לדבר על הסיפור בכלל, וזה יצא, וזה יצא כל כך אמיתי, כל כך אני. אני שבוכה וצוחקת ביחד, ויורדת על עצמי שאני אומרת סוסה קטנה".

איך הרגשת כשחשפת את הסיפור בטלוויזיה?
"ראיתי את עצמי וראיתי את האמת שלי וכמו שאני מדברת עם בן אדם חדש, ששואל אותי מה זה הצלקות האלה בצוואר, אז אני מספרת. הייתי הכי טבעי - זאת שבוכה וצוחקת ביחד".

ואיזה תגובות את מקבלת ברחוב מאז שנחשפת?
"וואי תגובות מדהימות, אפילו מבנות שהיו בתת משקל. בתקופה הזאת אחרי הניתוח לא כל כך הצלחתי לאכול, הייתי נמנעת מאוכל, הייתי מבשלת למשפחה ומתענגת מזה שהם אוכלים, אבל לי לא היה טוב לאכול. השלמתי עם זה שאוכל לא יחזור להיות דבר כל כך משמעותי בחיים שלי.

בכל פעם שהייתי אוכלת זה היה כי היו מכריחים אותי והייתי סובלת. הייתי יורדת שני קילו בכל שבוע. הייתי הולכת לביקורת אצל הרופא המנתח שלי והוא היה אומר לי שאני לא אוכלת מספיק ושאני צריכה להכריח את עצמי ולחיות בשביל זה. לא הייתי אוכלת במסעדות כי ישר הייתי מתפתלת מכאבים ומחפשת איזו ספה. כל ביס שהייתי לוקחת היה עובר לי קשה, והייתי חוזרת לישון מתפתלת מכאבים, וככה עד שעליתי במשקל ועד היום".

איזו עמית יותר מגניבה לדעתך, של אז או היום?
"עמית של לפני שלושה קילו, כי עכשיו כבר השמנתי והפרזתי עם העלייה במשקל, הייתי כוסית על. כשבישלתי במאסטר שף אז כל היום טעמתי. כמובן שאני שומרת על איזון, אחרי ימי צילום פה אני אוכלת סלט, תפוח, גבינות וזהו".

עמית חיה טויטו (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"היום אני יכולה לאכול חופשי" | צילום: אבישי פינקלשטיין

עמית חיה טויטו (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"אני לא מתגעגעת לעמית השמנה" | צילום: אבישי פינקלשטיין

היום את יכולה לאכול חופשי?
"היום ברוך השם אני אוכלת, אבל ברור שלא באותן הכמויות של פעם. הכאבים פחותים והקיבה התרחבה. אני עדיין סובלת מצרבות והתכווציות, בגלל כל מה שמערכת העיכול עברה, אבל למדתי לחיות עם זה".

תמיד היית מצחיקה?
"תמיד, גם כשהייתי שמנה, גם כשהייתי חולה, תמיד היה לי חוש הומור. הייתי בטיפול נמרץ, אחרי שלושה חודשים לא יכולתי לדבר אז הייתי כותבת להם בדיחות ועל השם שהוסיפו לי - חיה תמיד הייתי צוחקת עליהם, תפסיקו לקרוא לי חיה מה זה השם הזה?".

את לא מתגעגעת לעמית השמנה?
"אין לי למה להתגעגע, אני עדיין עמית השמנה בתוך תוכי. האהבה והתאווה לאוכל חזרה להיות בדיוק כמו שהיתה אז. אחרי תקופה ארוכה שנמנעתי מאוכל כי הוא גרם לי לסבל, היום אני מתענגת ומעריכה כל ביס כי זה לא מובן מאליו לבלוע, לאכול ולשתות ושהכל ילך חלק".

אבל את כן דואגת לאיך שאת נראית
"כן, כי זה מבאס. פעם הייתי מאוד קיצונית, מאוד רזה, בצורה נוראית, עד כדי כך שהיו לי שלוש שערות על הראש. והייתי גם מאוד שמנה וזה לא היה אסתטי, לא קלטתי את זה, אהבתי את עצמי איך שאני. כמה שהייתי שמנה, הייתי הולכת עם ביקיני, וביטחון עצמי בשמיים, זה אף פעם לא הפריע לי. אבל לפני החתונה הזאת, זה היה החיפזון מהשטן, אני לא יודעת איך עשיתי את הניתוח הזה, זאת הייתה החלטה של רגע".

יש רגעים שאת מצטערת על הניתוח?
"עכשיו אני מצטערת על זה, אבל אם הניתוח היה עובר חלק, הייתי אמורה להרזות מהר, להיות בחתונה, להתגייס רזה כמו שתכננתי, אבל זה לא קרה. אם הייתי יודעת שזה כל מה שאני אעבור לא הייתי עושה את הניתוח, הייתי עושה דיאטה, אבל כך יצא".

"אומרים לי שאלוהים נגע בידיים שלי"

הבית שבו היא גדלה ומתגוררת גם היום הומה בדיוק כמו האישיות שלה. המטבח מעוצב בקפידה, כל פריט מונח במקום ולרגע נדמה כאילו לא באמת מבשלים בו אבל היא ממהרת להסביר שזה לא תמיד ככה.

המטבח תמיד נראה ככה, כאילו יצא מקטלוג?
"זה פשוט אחרי שבת אז אמא ניקתה קצת. יש לנו גם מטבח בחוץ אבל אני לא אוהבת לעבוד שם כי חם לי. אני עושה כאן את כל הסלטים, מפרק בשרים ואז אמא אילנית מגיעה, מזדעזעת רגע מהבלגאן שעבר המטבח שלה וכמו קוסמת מתקתקת הכל ומחזירה את הלובן המושלם לקדמותו. ממש כמו במאסטר שף תמיד יש לי אסיסטנטים במטבח".

עמית חיה טויטו (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"כולם אומרים שיש לי ידיים מבורכות" | צילום: אבישי פינקלשטיין



כמה אנשים יש פה בבית בדרך כלל?
"במקסימום 12. הם עושים מלא רעש ובלגן, אז מאסטר שף אני לא יכולה לראות איתם. אני עולה לחדר, אותם אני מושיבה פה וסוגרת את הדלת. החבר שלי, חברה של אחי, אשתו של אחי, כולם גרים פה. אבל המטבח זאת הטריטוריה שלי. בעלה של אמא הוא טבח בצבא והוא מת על לקצוץ. כשהם רק נהיו ביחד הייתי מרגישה שהוא נכנס לי לטריטוריה. הוא בא ומתחיל לקצוץ ועושה דברים מהר, ואמא שלי גם מתעצבנת כי היא רגילה שרק אני עובדת, כי הוא עושה בלגן, אתה יודע טבח צבאי".

והיום מי המלך של המטבח?
"היום אני בוודאות, אמרתי לו אתה תהיה טבח בעבודה. אבל כשהוא מגיע הביתה הוא גם רוצה, אז אני אומרת לו 'תרגע זה המטבח של חיה'. יש לנו גם מטבח בחוץ, בגלל שאחי הוא חב"דניק, הוא שומר כשרות אז במטבח בחוץ כל הטיגונים כל הבשרים וכל הלכלוך. וכאן נקי יותר".

את הנסיכה של הבית?
"די הנסיכה של הבית, כולם עדיין מתלהבים ממני כאילו אני איזה סלב. בבאר שבע, כולם הכירו את המקרה של עמית חיה בת אילנית והתפללו בשבילי. כשאנשים שמעו את השם שלי שוב במאסטר שף, הם לא האמינו והתרגשו מאד. אני מקבלת תגובות מדהימות, אפילו האחיות מבית החולים שלחו לי שהן זוכרות אותי ושהן שמחות לראות שאני במקום חדש".

איפה היית מעדיפה לבשל - במטבח של מאסטר שף או במטבח בבית?
"בבית. חברות יודעות שאני בשלנית, אז אני הולכת אליהן לבשל כי אני חברה. אני אוהבת לבשל לכולם, להוכיח את הכשרונות שלי, אבל אני לא מסתדרת אצלן, אני כל שניה מחפשת את התבלינים שלי; גם מלבשל אצל חבר שלי אני משתגעת. במטבח שלי אני יודע איפה כל הדברים שלי, המיקסר שלי. נגיד חברה רוצה שאני אכין לה עוגה, אני טובה בכל הזילופים האלה, ואצלה אין את כל הפרפרים, כל הצורות, כל הקצפות וצבעי המאכל שלי יש בבית, וזה דברים שאני לא מזיזה מפה".

עמית חיה טויטו (צילום: אבישי פינקלשטיין)
"אני הנסיכה של הבית" | צילום: אבישי פינקלשטיין



זה מרגיש כאילו התכנית לא שינתה יותר מדי דברים בהרגלים שלך
"זה כן פתח לי את הראש, אבל את האמת שאומרים לי כל הזמן מאז שאני ילדה, 'ילדה בת 18 בישלה את זה?נגיד קוסקוס ופקילה שזה תבשיל של שעות עם איברי פנים, ושעועית ומנגולד, אפילו אמא שלי לא יודעת להכין את זה. שאלו אותי במאסטר שף מה הפאשלה הכי גדולה שלך במטבח, ולא היה לי כל כך, היה לי שהייתי ילדה וששמתי סוכר במקום מלח, והתביישתי לרשום את זה".

מאיפה הכישרון שלך מגיע?
"כולם אומרים לי יש לך ידיים מבורכות, אלוהים נגע בידיים שלך. ואייל שני אמר לי באודישן גם, יש לך ידיים שיודעות לברוא עולם, אז בכלל עפתי על זה. הרגשתי צמרמורת כשהוא אמר את זה, התרגשתי ממש, תמיד אני שומעת את זה מחברים ממשפחה מסבתוש, שהיא מרוקאית, בשלנית נדירה והמודל לחיקוי, ממנה למדתי הכל. אמא הייתה מבשלת שניצל, עוף, פתיתים, מקרוני, אבל סבתא זה ליגה אחרת. זה טאג'ינים, קוסקוסים עניינים, בישולים ארוכים, סירי לחץ. אם אתה ישן פה בחמישי בלילה, אתה קם עם מיגרנות בראש, סירים נסגרים ונפתחים, אדים ומוזיקה מזרחית. רעש של סימפוניה מרוקאית".

מי מהנבחרת הוא חבר לחיים?
"לירון, נריה, טום ושירה הם חברים שלי לחיים אבל כולם מדהימים".

בהתחלה דווקא היה נראה שאת ושירה לא הסתדרתן
"דווקא לא, אולי רק בהתחלה לא ידענו לעבוד ביחד. גם פה בבית קשה לי אם אמא באה לידי ואורן בא לידי, אני לא אוהבת לעבוד עם עוד מישהו. אבל אחר כך הוצאנו מנות טובות וממש התחברנו, כמה שהיא בת 30 היא ילדה, באופי שלה והיא חיה ולא אכפת לה, היא ממש כמו אחות".

איך הייתה החוויה של מאסטר שף?
"חוויה מדהימה, אני לא האמנתי שאני אהיה בחוויה כזאת. ציפיתי לראות את זה אחרת, בטלוויזיה זה נראה פחות רועש, פחות בלגן, פחות אנשי צוות שם יש מאות אנשים זה טירוף".

מה תרצי שיצא לך ממאסטר שף?
"בא לי לעסוק בתחום האוכל, אבל אחרי כל התגובות שאני מקבלת אנשים אומרים לי 'לכי תהיי בדרנית תהיי שחקנית תהיי דוגמנית את מעלפת'. פעמיים בשבוע אני אעבוד במסעדה שלי ובשאר הימים אני אעשה הפקות".

מה הפנטזיה?
"אני בת 21 אני עוד לא יודעת להגיד לך מה הפנטזיה. להיות סלב, בא לי קמפיין שקשור לאוכל, הלכתי לשם כדי להוכיח לעצמי שאני טובה בתחום הזה, ואז גיליתי שאני טובה בעוד דברים".

מה עם תכנית בישול?
"וואו, שיתנו לי אחת כזו עכשיו. אני מוכנה לשלם על זה".

3 קטנות לסיום:

מה חסר לך במטבח כדי שהוא יהיה מטבח החלומות שלך?
"כלום. במטבח החלומות שלי יש את המזווה שלי".

את מי היית רוצה להביא למטבח שלך?
"ג'ימי אוליבר. אני מאוהבת בו"

איזה פריט את לא מוכנה להוציא מהמטבח?
"סכינים. יש לי סכין לכל מצב. יש כאלה שעלו גם 800 שקל".

>>בואו להיות חברים בעמוד הפייסבוק של "מאסטר שף" 

>> לעמוד המתמודד המלא של עמית חיה טויטו

"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת