
קרם שניט אישימתכון חלבי קל להכנה, לקרם שניט קטן שאפשר לאכול בביס. איזה מזל שדברים טובים באים גם באריזות קטנות![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:אופן ההכנה: 1מכינים את הבצק: חורצים בבצק 12 עיגולים בקוטר 7 ס"מ, ועוד 12 פרחים מעט יותר קטנים מהעיגול (או פשוט עיגול קטן יותר). מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, ומושחים בביצה טרופה. 2מפזרים את 2 כפות הסוכר מעל הבצק, מכסים בעוד נייר אפייה ומניחים עוד תבנית אפייה מעל. זה כדי למנוע מבצק העלים לפתוח יתר על המידה. 3אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, בחלק התחתון של התנור למשך 15 דקות. מוציאים מהתנור, מורידים את התבנית ונייר האפייה שמעל, ומצננים. 4מכינים את הקרם: מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים והקורנפלור, עד שאין גושים. 5חוצים את מקל הווניל לאורכו, ובעזרת סכין מגרדים את הגרגירים השחורים מתוכו. 6מרתיחים בסיר את שארית החלב עם הסוכר, מקל הווניל ותוכנו. כשהחלב רותח מוסיפים מעט ממנו לתערובת החלמונים והקורנפלור, מערבבים ומוסיפים חזרה לחלב (זה בעצם תהליך השוואת טמפרטורות). מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה בכף עץ, עד שהתערובת מסמיכה. 7מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים לגמרי. 8מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים אותה בעזרת מרית לתוך קרם הווניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים לשק זילוף. 9אופן ההרכבה: מניחים עיגול בצק עלים, ומזלפים מעליו את קרם הווניל. מכסים בפרח בצק עלים, ומוסיפים עוד קרם מעל. אפשר לקשט בתות או דובדבן. רצוי לאכול את הקינוח ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור אותו במקרר עד יומיים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |