רגע לפני שהנבחרת יוצאת לדרך, אפשר להמר בקלות שלפחות חלק מהמתמודדים - אם לא כולם - יכינו במהלך התכנית לפחות מנה אחת שתיכנס להיכל התהילה של "מאסטר שף" ותהפוך למושא הנחשק של מאות אלפי הצופים. הנה כמה מנות שהמתמודדים עצמם זוכרים עד היום ממסעותיהם בעולם.

שני כוכבי מישלן. יונה צלויה וניוקי ערמונים (צילום: איב ענן, מאסטר שף)
יונה צלויה וניוקי ערמונים של דומיניק בושה | צילום: איב ענן, מאסטר שף
איב ענן: כוכבים בשמיים

האדריכל בעל ידי הזהב שהפליא את השופטים עם פאי אגסים ואפרסמונים מופלא, התקשה להחליט והמליץ לבסוף על מנות משתי מסעדות מצוינות, אותן טעם במהלך אחד מביקוריו בפריז. "המנה העיקרית במסעדת שני כוכבי מישלן של דומיניק בושה היא של יונה צלויה וניוקי ערמונים". לפי דבריו, גם המנות הראשונות והקינוחים במקום ראויים לכל שבח.

תוכלו לטעום בDOMINIQUE BOUCHET restaurant a Paris.

ביסטרו פריזאי נהדר. עגבניית לב השור בלאזאר (צילום: איב ענן, מאסטר שף)
עגבניית לב השור, ביסטרו לאזאר, פריז | צילום: איב ענן, מאסטר שף

המנה השנייה עליה בחר להמליץ נמצאת בביסטרו הפריזאי "לאזאר" של אריק פרשון, שם אכל למנה ראשונה מנה מופלאה במיוחד של עגבניות מזן לב השור, המגיעות בצלחת יפהפיה עם מוצרלה בוראטה, טונה וזיתים שחורים.

תוכלו לטעום בRestaurant Lazare Paris - Eric Frechon.

אין תמונה
חריף ומענג. סלט פפאיה
רון סוריאנו: ותודה לדודה הזקנה

באודישן של רון סוריאנו לתכנית, תיאר המתמודד, את הסיבה שבגללה הגיע ל"מאסטר שף" כ"בן אדם שמרגיש תסמינים מסוימים אבל לא יודע מה יש לו עד שהרופא אומר לו". גם כשהוא ניגש לתאר את המנה שאכל ולא ישכח לעולם, הוא מתאר אותה בצורה הכי מצחיקה שיש: "לפני חצי שנה אכלתי סלט פפאיה בדוכן רחוב בשוק לילה בקופנגן שבתאילנד. היו בו כל מיני טקסטורות של פפאיה וגזר, שום, בוטנים ורוטב עם צ'ילי ולימון ומכרה אותו איזו דודה זקנה בדוכן שנמצא ליד רציף העגינה באי".

אז כן, הסלט היה טעים במיוחד, אבל לחוויה נלווה משהו נוסף. חריפות. "זה היה סלט חריף בצורה אכזרית", הוא ממשיך, "כזה שגורם לך להזיע מעל ומעבר. זה גם מרענן וגם בא לך לקפוץ למים במקביל ולהכניס מטף לתוך הפה. אני אוהב לסבול". את המיקום המדויק של הדוכן, לא הצליח רון לשחזר עבורנו, אבל אנחנו בטוחים שאם תגיעו לקופנגן ותשקיעו בחיפושים תוכלו למצוא את הדודה ואולי אפילו לחזור עם עוד המלצות משלכם.

מישה לדרמן: מהים לצלחת

העולה החדש משוודיה הגיע למאסטר שף כדי לנסות ולשלב את התרבות ממנה הוא מגיע בתוך התרבות הישראלית והחדשה לו והלך על המלצה מהמולדת. "תחילת אוגוסט היא גם תחילת עונת הסרטנים המקומיים (לנגוסטין) ואין מקום טוב יותר לאכול אותם מאשר Fjäderholmarnas Krog, מסעדה הממוקמת באי קטנטן בארכיפלג של שטוקהולם. כדי להגיע לשם, תצטרכו לעלות על ספינת קיטור ואחרי משך זמן צונן במיוחד תגיעו ליעד".

אוכל ומזלות-לובסטר על צלחת (צילום: אור גץ)
עד שניסע לאי ליד שטוקהולם נסתפק בדגה המקומית | צילום: אור גץ

במסעדה, שמור ללדרמן מקום מיוחד למנה מסוימת: תלולית חביבה של סרטנים טריים-טריים, המגיעה עם שמיר טרי לצד פאי פטריות ובצל. לדבריו, המנה מתכתבת עם הפשטות שבמטבח השוודי, "חלק מהתענוג הוא הפיצוח של הסרטן עצמו, כשהריח הטרי והייחודי שלו רק הולך ומתחזק ככל שהתאווה לאכול עולה", משחזר מישה.

תוכלו לטעום ב Fjäderholmarnas Krog.

מסימיליאנו די מטאו: מנה שכולה חוויה

הצ'ארמר של העונה, שולח, איך לא, אותנו לקצת קסם איטלקי, למסעדה בשם Ca Del Lupo. "המסעדה עצמה נמצאת בעיירה רודלו שבצפון איטליה על הר בסמוך לנהר", מספר די מטיו. העיירה עצמה, נמצאת בסמוך לעיר בשם אלבה, המפורסמת בפטריות הכמהין הנפלאות הגדלות בה.

"למנה קוראים 'אניולופי די פונדטה אל טרפולו', והיא מכילה רביולי שמולאו בגבינה וברוטב העשוי מהכמהין". בכלל, לפי די מטיו, עצם השהייה במקום הוא חוויה בפני עצמה "העיירה נמצאת באמצע שום מקום, אנשים שותים באמצע היום ומסבירים לך כל מה שצריך לדעת על פטריות הכמהין". תענוג.

תוכלו לטעום בCa Del Lupo.

בינתיים תוכלו לצפות בנופים למרגלות המסעדה ולפנטז על המנות המפנקות ועוד לפני שהסרטון מסתיים, אתם תסיימו לתכנן את החופשה הקרובה באיטליה.

בן אביעד: המנה שהקפיצה לי את הצהריים 

אחרי שבאודישן כניסה שלו הוכרז כשף הפרטי של השופטים בתוך פחות מחצי דקה, בן אביעד, האיש והסניקרס משוק הכרמל, מתפנה להחמיא למנה חלומית אותה טעם במהלך חופשה בתאילנד, באי קוסמוי. "אכלתי שם סלט הדרים עם פלייקים של דג לוקוס, במסעדה בשם 'קוסמוי פיש' שנמצאת באי. זאת היתה מנה מופלאה שפשוט הקפיצה לי את הצהריים".

 

מה איתכם? אילו מנות מדהימות יצא לכם לטעום מסביב לעולם? כתבו לנו ל: info@mako.co.il

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00