אוכל
אוכל
קפסולות מונסון מלבר של נספרסו

אגסים צלויים בזיגוג קרמל-קפה

האמת היא שהמתכון הזה קנה אותנו כבר מהמילה הראשונה: אגסים. ואז זה רק הלך והשתפר - כי אין כמו אגסים מקורמלים, וכשמוסיפים להם קרם טופי של קפה ושמנת אז בכלל, ואם יש גלידה בצד - מי אנחנו שנתנגד? רצנו להכין

|mako אוכל| פורסם13:30
אגסים צלויים בזיגוג קרמל- קפה  (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

זיגוג במעט חמאה וסוכר יכול להפוך את האגסים לקינוח מצוין. מוסיפים להם רוטב טופי, שמכינים מאספרסו ושמנת מתוקה והופכים את הקינוח למעדן של ממש. במקום אגסים אפשר גם פירות קיץ: אפרסקים, שזיפים או תאנים.

המצרכים (8 מנות):

  • 8 אגסים
  • 50 גרם חמאה
  • 3-4 כפות סוכר
  • 2 מנות אספרסו בטעם קרמל
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1קולפים את האגסים, חוצים או חותכים לרבעים. מוציאים את הליבה.

אגסים צלויים - ככה זה נראה בהתחלה אגסים צלויים - ככה זה נראה בהתחלה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

2ממיסים חמאה במחבת גדולה ומוסיפים את האגסים. צולים 3 דקות מכל צד עד שמזהיבים יפה. מוסיפים סוכר ומניחים לו להתמוסס ולזגג אותם.

3יוצקים שמנת מתוקה ואת שתי מנות האספרסו, ומבשלים יחד כמה דקות עד לקבלת סירופ. מגישים חמים. אפשר לצד גלידה או קצפת.

תענוג. האגסים במחבתתענוג. האגסים במחבת|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

למגוון תערובות קפה איכותיות

>> בפעם שעברה הכנו ביסקוטי קפה שנגמרו מהר מדי
>> מתכון לכדורי ארנצ'יני כמו שצריך
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il