אגסים צלויים בזיגוג קרמל-קפההאמת היא שהמתכון הזה קנה אותנו כבר מהמילה הראשונה: אגסים. ואז זה רק הלך והשתפר - כי אין כמו אגסים מקורמלים, וכשמוסיפים להם קרם טופי של קפה ושמנת אז בכלל, ואם יש גלידה בצד - מי אנחנו שנתנגד? רצנו להכין![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
זיגוג במעט חמאה וסוכר יכול להפוך את האגסים לקינוח מצוין. מוסיפים להם רוטב טופי, שמכינים מאספרסו ושמנת מתוקה והופכים את הקינוח למעדן של ממש. במקום אגסים אפשר גם פירות קיץ: אפרסקים, שזיפים או תאנים. המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1קולפים את האגסים, חוצים או חותכים לרבעים. מוציאים את הליבה. אגסים צלויים - ככה זה נראה בהתחלה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל2ממיסים חמאה במחבת גדולה ומוסיפים את האגסים. צולים 3 דקות מכל צד עד שמזהיבים יפה. מוסיפים סוכר ומניחים לו להתמוסס ולזגג אותם. 3יוצקים שמנת מתוקה ואת שתי מנות האספרסו, ומבשלים יחד כמה דקות עד לקבלת סירופ. מגישים חמים. אפשר לצד גלידה או קצפת. תענוג. האגסים במחבת|צילום: אסף אמברם, mako אוכל>> בפעם שעברה הכנו ביסקוטי קפה שנגמרו מהר מדי>> מתכון לכדורי ארנצ'יני כמו שצריך![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |