פסטה עם תרד, פטריות, אווז מעושן ועגבניות צלויותפסטה במרקם קרפי ברוטב אגדי של אווז מעושן עם תוספת מרעננתגילי הלפטק ויוסי אזולאי|מאסטר שף| פורסם07/09/1121:00 ![]() |
המצרכים (4 מנות):לפסטה:
לרוטב:
אופן ההכנה:להכנת הפסטה: 1מערבבים בקערה ביצים, קמח, מים, מלח ושמן זית. טורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים (במרקם של בלילת קרפים). 2מחממים מחבת גדולה עם ½ כפית שמן זית. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה ¼ כוס מהבלילה ומפזרים אותה על כל פני שטח המחבת. מטגנים למשך כחצי דקה, הופכים ומטגנים חצי דקה נוספת. ממשיכים באותו אופן עם יתרת הבלילה. 3עורמים מספר "קרפים" וחותכים את קצותיהם הבולטים. מקפלים את כל הקרפים יחד לגליל הדוק וחותכים באמצעות סכין חדה לרצועות דקות בעובי של ספגטי או פטוצ'יני. לטחינה והעגבניות: 4מניחים את רבעי העגבניות בתבנית, מזלפים עליהן שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח ופלפל. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-20 דקות. 5בקערה מערבבים את הטחינה עם מעט מים ומלח לקבלת טחינה דלילה יחסית אך לא נוזלית. להכנת הרוטב: 6מחממים במחבת גדולה 3 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים מספר דקות עד שהבצל נעשה שקוף אך לא משחים. 7מוסיפים את קוביות האווז ומטגנים מספר דקות נוספות. 8מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שהפטריות מתרככות מעט. מתבלים במלח ופלפל. 9כשהרוטב מוכן מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ואת רצועות הפסטה. מערבבים עד שכל מרכיבי הרוטב מצפים את הפסטה והפסטה חמה. 10להגשת המנה עורמים את הפסטה בצלחת עמוקה. מניחים מעל מספר עגבניות צלויות ומזלפים מעט מהטחינה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |