מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פרוסות סינטה על קרם תפוחי אדמה ושום קונפי

סינטה צרובה ועסיסית על קרם נימוח ושום צלוי

|מאסטר שף| פורסם21:00
רצועות סטייק סינטה על קרם תפוחי אדמה (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (1 מנות):

  • 250 גרם נתח סינטה מיושן ונקי משומן

לקרם

  • 25 שיני שום
  • שמן לטיגון עמוק
  • תפו"א בינוני, מקולף
  • חצי מיכל שמנת
  • 60-70 גרם חמאה רכה
  • מעט לימון
  • מלח, פלפל

לזיגוג

  • שמן זית/ חמאה
  • 2-3 עלי מרווה
  • 2 כפות סוכר
  • מקל וניל שלם

אופן ההכנה:

1מבשלים על אש נמוכה את שיני השום בשמן עמוק כ-25 דקות.

2מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך (שומרים בצד מעט מים).

3כשהשום מוכן, מערבבים אותו במעבד מזון יחד עם מעט מים ממי הבישול של תפוחי האדמה. חותכים את תפוח האדמה לקוביות, מכניסים למעבד יחד עם השום וממשיכים לעבד מעט.

4מזליפים את השמנת המתוקה תוך כדי ולאחר מכן את החמאה.

5מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

6לזיגוג, מטגנים את המרווה בשמן זית, ומוסיפים את הסוכר והוניל עד להמסה.

7צורבים את הסינטה כדקה מכל צד, על מחבת פסים מחוממת היטב. צורבים עד להזהבה.

8מכניסים לתנור בחום מקסימלי לעוד כ-3 דקות. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.

להגשה:

9מניחים את הקרם על צלחת הגשה ומטפטפים מעליו מן הזיגוג המתקתק.

10מניחים את פרוסות הסינטה מעל הקרם והזיגוג. מעל הכל מניחים את מקל הוניל ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il