אוכל
אוכל

כרעי עוף במולה מקסיקני על מצע נאצ'וס פריכים

חברים, זו מנה מופלאה שלא תרצו לפספס. מפנק ביותר

|מאסטר שף| פורסם21:00
עוף במולה (תמונת AVI: mako)
Rating:3.18reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

לעוף במולה

  • 4 כרעיים עוף טריות נקיות משומן מיותר
  • 40 גרם חמאה / 1/3כוס שמן זית / 30 גרם מחמאה
  • 2 שיני שום גדולות מעוכות
  • חצי כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה מעושנת
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית צ'ילי טרי
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 1 כף מולסה או 1 כף דבש או 1 כף סוכר דמררה
  • 50 גרם שוקולד מריר משובח 80% מוצקי קקאו ומעלה
  • מעט שמנת מתוקה (1/3 כוס)
  • חצי מיכל שמנת חמוצה / חצי כוס חלב קוקוס
  • מיץ מחצי לימון

לנאצ'וס

  • 2 חבילת טורטיות בגודל בינוני חתוכות למשולשים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה מעושנת
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 1 ליטר שמן קנולה

למטבל הגואקמולה

  • 2 אבוקדואים גדולים ובשלים, קלופים ונקיים מגרעין
  • 8 עגבניות שרי צהובות, חתוכות לרבעים
  • 1 כף צ'ילי קצוץ
  • 2 בצל ירוק, קצוץ
  • 1 כף כוסברה טריה קצוצה
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון שלם

לממרח הפריחולס

  • 2 כוסות שעועית שחורה שהושרתה ובושלה עם בצל שורש סלרי ועלה דפנה עד ריכוך
  • 1 בצל לבן שבושל עם השעועית
  • ½ שורש סלרי שבושל גם עם השעועית
  • ½ כוס מי הבישול של השעועית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט
  • קמצוץ ציפורן טחון

למטבל השמנת החמוצה

  • 2 גביעים של שמנת חמוצה
  • ½ שן שום כתושה
  • מיץ מרבע לימון
  • 1 כף שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 1/ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות קוביות קטנות של מנגו
  • 1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

כרעי עוף במולה

1מניחים במחבת גדולה את החמאה ומחממים היטב (שניה לפני שהחמאה משחימה).

2מוסיפים את העוף וסוגרים היטב מכל צדדיו, מעבירים לנייר סופג לצינון קל.

3מוסיפים למחבת ג'ינג'ר, צ'ילי, פפריקה, כמון, שום, פלפל, מלח, אגוז מוסקט, מולסה ומערבבים היטב.

4מורידים מהלהבה ומוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ הלימון, הכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב.

5מברישים את העופות בתערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות למשך 20 דקות יש להפוך את העופות לצד השני פעם אחת תוך כדי צליה.

6בכלי חסין מיקרו ממיסים את השוקולד עם מעט שמנת מתוקה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

7מוסיפים את השוקולד לשארית הרוטב בו נמצא העוף ומערבבים היטב.

8מוציאים את העופות מהתנור ומורחים היטב משני צדדיהם ברוטב, מורידים את טמפרטורת התנור לחום של 180 מעלות ואופים עוד 25 דקות כאשר בשלב זה יש להפוך ולהבריש שוב ברוטב שנותר או ברוטב שהופרש בבישול).

9בתום האפיה מוציאים מהתנור, מברישים פעם נוספת ומניחים למנוחה של כ- 10 דקות לפני ההגשה.

10בעזרת סכין גדולה וחדה פורסים את הכרעיים לנתחים בעובי של 5 ס"מ (כולל העצמות).

הנאצ'וס

1בקערה קטנה מערבבים את השום והתבלינים.

2מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב.

3מורחים את משולשי הטורטיה בתערובת המתובלת ומטגנים בשמן שחומם מראש עד להזהבה.

4מוצאים מהשמן אל צלחת שרופדה בנייר סופג.

מטבל הגוואקמולה

1מועכים את האבוקדו ללממרח גס. מוסיפים עגבניות, צ'ילי, בצל ירוק, כוסברה מלח, פלפל ואת מיץ הלימון.

2מערבבים היטב, מגישים בצלחת אישית לכל סועד מהסלט.

ממרח הפריחולס

1במעבד מזון מערבבים את כל החומרים מוסיפים את נוזלי הבישול, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

2מעבדים שוב בפולסים קצרים לתערובת קרמית עם מעט פיסות שעועיות שנשארות ומוסיפות למרקם.

3מגישים בצלחת אישית לכל סועד מהממרח, יש להגיש חם!

מטבל השמנת החמוצה

1מערבבים בקערה את כל מרכיבי המטבל למעט המנגו והעירית.

2מגישים בצלוחיות אישיות ומעטרים במנגו ובעירית קצוצה.

ההגשה

בצלחת מסדרים ערימה של נאצ'וס פריכים עליהם מניחים את נתחי העוף הקצוץ, ואת 3 המטבלים בצלוחיות אישיות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il