מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

המבורגר מאנטריקוט עם פטריות ואגסים ברוטב איולי

בשר משובח בכמהין ופטריות מצופות עם מתקתקות עדינה של אגס צרוב

|מאסטר שף| פורסם21:00
המבורגר אנטרקוט (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

להמבורגר והתוספות

  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם אנטריקוט, טחון גס
  • מלח, פלפל
  • אגוז מוסקט, טחון
  • 1 חלה
  • 1 שן שום, כתושה
  • שמן זית ושמן קנולה
  • עגבניה, חצויה לרוחב
  • אגס, חתוך לרבעים
  • עלי ארוגולה לקישוט

לאיולי

  • 2 חלמונים
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כוס שמן קנולה
  • ½ כוס שמן כמהין
  • מלח, פלפל

לצ'יפס הפטריות

  • ¾ כוס פרירורי לחם
  • ½ כוס גבינת פרמזן או פקורינו, מגורדת
  • 1 כפית עלי תימין, קצוצים דק
  • מלח, פלפל
  • 3 פטריות פורטבלו, חתוכות לרצועות
  • קמח
  • 1 ביצה טרופה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

להכנת הבשר:

1מערבבים בקערה את שני סוגי הבשר עם מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט ו-3 כפות מים קרים ולשים היטב לקבלת עיסה אחידה. מחלקים את הבשר להמבורגרים, לפי בגודל הרצוי ומשטחים כל המבורגר בטבעת מתכת.

להכנת האיולי:

2מערבבים חלמונים, מיץ לימון ושום במעבד מזון. מוסיפים את השמנים בזילוף איטי תוך כדי פעולת המעבד עד שמתקבלת תערובת במרקם מיונז. מתבלים במלח ופלפל.

להכנת צ'יפס הפטריות:

3מערבבים בקערה את פירורי הלחם, גבינה, תימין, מלח ופלפל.

4טובלים כל פרוסת פטרייה בקמח, מעבירים לביצה הטרופה ומצפים בתערובת פירורי הלחם והגבינה.

5מחממים במחבת מספר כפות שמן זית ומטגנים את הפטריות מספר דקות מכל צד עד שהן שחומות ופריכות.

לחלה והתוספות:

6חותכים את החלה למנות אישיות ופורסים כל חלק לשניים. על כל אחד מפרוסות החלה מורחים מעט שמן זית ושום כתוש. קולים בתנור בחום של 180 מעלות עם תבנית כבדה מעל למשך מספר דקות. מוציאים מהתנור וסוחטים על כל חלק מעט מיץ עגבניה.

7צורבים את רבעי האגס על מחבת פסים עם מעט שמן זית, מספר דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל.

8מחממים מחבת פסים או פלנצ'ה. מברישים במעט שמן קנולה. כאשר המחבת חמה מאוד צורבים עליה את ההמבורגרים מספר דקות מכל צד. ממשיכים לטגן עד למידת העשייה הרצויה. למדיום כ-8 דקות.

להרכבת ההמבורגר:

9מורחים על כל חלק של חלה כף מהאיולי כמהין. מניחים על גבי אחד החלקים את ההמבורגר, מעליו את צ'יפס הפטריות, 2 רבעי אגס ומעט עלי ארוגולה וסוגרים על החלק השני של החלה. חותכים כל המבורגר לשניים ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il