המצרכים (5 מנות):לחצ'פורי
לסלט
אופן ההכנה:החצ'פורי: 1מנפים את הקמח לקערה עמוקה (אפשר בעזרת מסננת) ומוסיפים את הסוכר. 2מפוררים את השמרים לתוך הקמח, ומוסיפים מלח (אסור שהמלח ייגע בשמרים לפני הערבוב). 3מוסיפים את המים לתערובת (במידת הצורך מוסיפים עוד 50-100 גרם מים), לשים ומניחים לתפיחה. 4לתפיחה יותר מהירה עושים "אמבטיה לבצק". מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומניחים אותה בתוך גיגית גדולה יותר עם מים חמים למשך 15-20 דקות. 5מוציאים מ "האמבטיה" ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. מכסים שוב בניילון הנצמד לעוד 15 דקות. 6ברגע שהבצק תפח, מפרידים לחמישה עיגולים. מחכים לעוד תפיחה קלילה (5 דקות) עד שהבצק "רוקד". לאחר מכן מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ. 7לאחר שיש לנו חמישה עיגולי בצק מרודדים ועבים מגרדים בצד את הגבינה הצהובה והבולגרית. 8מניחים מעל כל עיגול בצק 2-3 כפות גבינה בערך (שיהיה שווה על כל המשטח). מקפלים את דפנות הבצק למרכז (מקפלים לצורת "קן") שוברים ביצה למרכז כל חצ'פורי. 9מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-30 דקות. ברגע שהחצ'פורי מוכן, מורחים חמאה על דפנות הבצק החמות (כך המאפה יהיה רך יותר). הסלט: 1חותכים את כל הירקות לטבעות. 2קוצצים גס את הטרחון. 3מתבלים במעט חומץ, שמן זית ומלח לפי הטעם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |