שם: איתי דגן
גיל: 28
סטטוס: בזוגיות + כלב
מהיכן בארץ: תל אביב
עיסוק: Data scientist

התקבלת לנבחרת, איך ההרגשה?
"כיף ממש".  

למה לדעתך דווקא הגעת לנבחרת מבין כל המתמודדים?
"אני אוהב את איך שאני מבשל, אז כנראה שגם הם אהבו את זה. האיזון טעמים, האסתטיקה והנראות של המנות".

מה זה בישול בשבילך?
"זה תמיד היה חלק ממני ומהבית. אוכל זה דבר כיף וחיובי, התאספויות של כל המשפחה ביחד, משקיעים בזה זמן, מחשבה ואהבה. זו אחלה דרך להראות למישהו שאתה אוהב אותו".

יש לך סגנון בישול שאתה מתמחה בו?
"לא. אני והבת זוג אוהבים לטייל בעולם, אז כל פעם אני מקבל השראה ומנסה לשחזר את זה קצת בבית. זה גרוזיני מהבית, או פתאום דברים קצת יפנים, דברים מושחתים מארה''ב".

מה היה האתגר הגדול ביותר שלך כשהתחלת לבשל?
"מה שתמיד הפחיד אותי והיום כבר לא, זה אפייה. דברים מדויקים, צריך לעקוב אחרי מתכון ופתאום אתה מתחיל עם זה ומבין שזה לא כל כך נורא".

זוכר את הרגע שהבנת שאתה באמת מכין אוכל טעים?
"אני עוד לא בטוח במאה אחוז. זה פשוט לקבל פידבקים טובים מאנשים שאוכלים את האוכל שלך ונהנים מזה, או פתאום יוצאות מנות מרשימות. תחרות עוגות שהייתה בעבודה ופתאום זכיתי".

יש לך משהו שאתה לא אוכל?
"לא. אולי דברים שלא מגרים אותי".

יש ביקורת מהאודישן שזכורה לך במיוחד?
"קיבלתי ביקורות טובות, נראה לי שבעיקר אייל שני. עשיתי מנה של מילפיי תירס והוא אמר על הקרמים שזה הרגשה של עילוי והמנה נראית כמו ילדה ששמו עליה שמלת בלט, משהו כזה".

מי הכי היית רוצה שיאהב את המנה שלך?
"חשוב לי שכולם יאהבו. את רותי אני מאוד אוהב, מאהרוני פחדתי וגם מאייל. חיים חמוד מאוד, אז פחות פחדתי ממנו".

יש משתתף מהעבר שאתה מחובר אליו או לקחת ממנו השראה?
"ראיתי את כל העונות וכל פעם יש מישהו אחר. אין מישהו ספציפי אבל ממש התחברתי לסגנון הבישול של איתיאלה".

בתוכניות ריאליטי אחרות יותר קל לקהל לבחון את המתמודדים, בתוכנית בישול זה קצת יותר מסובך. מה יגרום לאנשים להתחבר אלייך?
"אני מקווה שהנראות של המנות. זה הדבר שבאמת אפשר להעביר דרך הטלוויזיה בצורה טובה ואני חושב שבזה אצליח".