לאורך השנים בורקס הפך לאחד המאכלים המזוהים והאהובים בישראל. הטעם, הפריכות והפשטות קיבעו את מעמדו כמנה מנצחת. הערב (ראשון), מתמודדי "מאסטר שף" מנסים להכין את המאפה המנצח שיעזור להם להמשיך במסע לעבר התואר "המאסטר שף הבא של ישראל" (אחרי החדשות, ערוץ 12). 

בעבור בר לוי הבורקס הוא לא רק מאפה פריך, אלא גם זיכרון עצוב. "זה בין הדברים הראשונים שלמדתי לעשות כשהיא חלתה", סיפר על אימו שנפטרה מסרטן. "ישבנו והיא לימדה אותי לקפל את זה למשולש. בהתחלה זה יצא מכוער, עד שהיא הסבירה לי איך לעשות את זה כמו שצריך. היא עשתה את זה בדרך שלה".

למרות שהכין את המנה פעמים רבות, זו הפעם הראשונה שהכין בורקס מאז שאימו נפטרה חודשים לפני צילומי התוכנית. "לא הכנתי את זה מאז שאמא נפטרה, היא בישלה מאוד טעים אז גם בבית חווית דברים שלא טעמת או הכרת לפני זה. אמא שלי מתה על 'מאסטר שף', שעות היינו יושבים ביחד ורואים את התוכנית. זה היה הרגע שלנו להיות אחד עם השנייה. הייתי מבקש: 'תעשי לי את המנה הזאת'", נזכר.

מהרגע הראשון בתוכנית, לוי שיתף בגעגוע לאמא. "היא התמודדה עם המחלה במשך 10 שנים, וכשהייתי בכיתה ט' זה החמיר והתחלתי לבשל. אני מתגעגע לצחוק שלה שמילא את כל החדר. יומיים לפני תפסתי אותה לשיחה אחד על אחת למרות הבלאגן שהיה בבית, והיא אמרה לי שהיא שמחה על החיים שהחייתה, על מה שבנתה. זה היה מספיק בעבורי", סיפר אז.