ספגטי פישבולס | איתי דגן

המרכיבים:

לפסטה:

260 גרם קמח פסטה

2 ביצים

3 חלמונים 

לקציצות:

250 גרם דג לוקוס

2 כפות פירורי לחם

חצי ביצה

1 פלפל צ'ילי אדום

צרור פטרוזיליה

2 שיני שום

מלח

20 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

3 עלי בזיליקום תאילנדי 

לרוטב:

4 עגבניות מגי

2 כפות שמן זית

פלפל צ'ילי אדום

2 שיני שום

80 גרם חמאה

מלח

קליפת לימון מגוררת

מיץ מרבע לימון

10 עלי בזיליקום תאילנדי 

להגשה:

קליפת לימון מגוררת

פרמזן

חופן עלי בזיליקום תאילנדי 

אופן ההכנה:

  1. הפסטה: מערבלים במעבד מזון את כל המרכיבים לקבלת בצק, ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
  2. מרדדים את הבצק במשטח מקומח היטב עד עובי 2 (הכי עבה במכונה). חותכים לצורת ספגטי.
  3. הקציצות: מעבירים את כל החומרים במטחנת בשר. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
  4. הרוטב: חותכים את העגבניות ל-4 וחורכים במחבת עם שמן זית על האש הכי גבוהה. מוסיפים פלפל צ'ילי אדום, שום ובזיליקום תאילנדי. מטגנים עוד 2 דקות וטוחנים בבלנדר למרקם חלק מאוד. מחזירים למחבת, מוסיפים חמאה, מים, מלח וקליפת לימון ומתקנים תיבול. מוסיפים מיץ לימון.
  5. בישול הקציצות: 5 דקות לפני ההגשה מכניסים את קציצות הדגים לרוטב הרותח ודואגים לכסות אותן ברוטב גם מלמעלה.
  6. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים כ-2 דקות.
  7. מגישים את הפסטה עם הקציצות והרוטב. מקשטים בקליפת לימון, פרמזן ובזיליקום.

 

ספגטי פישבולס "מאסטר שף" (צילום: נמרוד סונדרס)
צילום: נמרוד סונדרס

קציצות רוז בחמוד | ניסים זלייט

המרכיבים:

לקציצות:

300 גרם פרגית טחונה

300 גרם חזה עוף טחון

100 גרם שומן טלה

צרור כוסברה, קצוץ

פלפל ירוק חריף, קצוץ (לא חובה)

בצל קצוץ

ביצה

פרוסת לחם, מושרית במים וסחוטה

מלח

פלפל שחור

בהרט

סולת לציפוי

שמן לטיגון

לרוטב:

מעט שמן

בצל קצוץ

4 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

פטרוזיליה קצוצה

סלרי קצוץ

עלי מנגולד, קצוצים

מיץ מלימון אחד

מים או ציר עוף

לאורז:

2 כוסות אורז יסמין

מעט שמן

3 כנפיים

מלח

3 כוסות מים רותחים 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: מערבבים את כל החומרים לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות, מצפים בסולת ומטגנים עד הזהבה.
  2. הרוטב: מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים 15 דקות.
  3. מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  4. האורז: שוטפים את האורז היטב ומסננים.
  5. מטגנים את הכנפיים בסיר עד הזהבה, ומוסיפים את האורז והמלח. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
קציצות רוז בחמוד "מאסטר שף" (צילום: נמרוד סונדרס)
צילום: נמרוד סונדרס

מופלטה קבב | אסתר ביטון

המרכיבים:

למופלטה:

חצי קילו קמח

כף שמרים

חצי כפית מלח

חצי כף סוכר

1-1.5 כוסות מים

לקבב:

חצי קילו בשר טחון

חצי קילו שומן כבש

חצי פלפל צ׳ילי

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

8-10 עלי בזיליקום (ללא גבעול)

8-10 עלי נענע (ללא גבעול)

1 בצל

6-7 שיני שום

עגבנייה, קלופה

מלח

פלפל שחור גרוס

סודה

לסלסה:

עגבנייה, קלופה

2 מלפפונים קשים

רבע אננס

שליש כוס עלי כוסברה

חצי כוס עלי פטרוזיליה

2-3 עלי בזיליקום

2-3 פלפלים קטנים מתוקים בצבעים

פלפל חלפיניו

ליים

שמן זית

מלח

טחינה 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: לשים במיקסר את כל המרכיבים לקבלת בצק נוח וגמיש. מכסים ונותנים מנוחה של 10-15 דקות.
  2. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ומשרים בתוך הרבה שמן 10-15 דקות נוספות.
  3. מכינים מופלטות: פותחים כל כדור בצק בין שני דפי אפייה, מרדדים לעובי דק דק ונזהרים לא לקרוע את הבצק. מניחים מופלטה במחבת גדולה, ולפני שמוסיפים מופלטה נוספת הופכים את מה שבמחבת. ממשיכים כך עם שאר כדורי הבצק.
  4. הקבב: טוחנים למחית פלפל צ'ילי, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, נענע, בצל, שום ועגבנייה קלופה. מעבירים את המחית לקערה עם הבשר הטחון ושומן הכבש, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מעט סודה. מעסים את הבשר לאיחוד ומניחים בצד.
  5. הסלסה: קוצצים דק דק עגבנייה, מלפפון, אננס, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, פלפלים מתוקים קטנים וחלפיניו. מתבלים בליים, שמן זית ומלח.
  6. הרכבת המנה: מניחים בשליש התחתון של עלה המופלטה מעין נקניק מבשר הקבב (לא להדק מדי, שיהיה מעט אוורירי, שמים אותו לאורך המופלטה ומגלגלים לצורת רולדה.
  7. פורסים לפרוסות בעובי 1.5-2 ס"מ ומשפדים שני עיגולי קבב על כל שיפודון עץ.
  8. משמנים את הקבב מעט בצדדים ומניחים על גריל לוהט לסגירה מכל הכיוונים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.