הם חוו על בשרם את הלחץ במעמד האודישן, צלחו את המשימות המאתגרות לאורך העונה - והוכתרו כמאסטרים. כשמסתכלים על רשימת מנצחי "מאסטר שף" לדורותיה, מבינים שאין דרך אחת לכבוש את המקום הראשון. כל אחד מהם הביא את הטעמים שלו אל התחרות, עשה דיוקים בהתאם לתובנות שלמד בדרך, לפעמים חטף ביקורות קשוחות - אבל לא ויתר לרגע, כל הדרך אל הגמר.

עכשיו כשהאודישנים ושלב החמש-קרב מאחורינו, הנבחרת נסגרה, 15 הגדולים הוכרזו והתחרות האמיתית התחילה, ביקשנו מכמה מהזוכים האהובים של התוכנית את הטיפים הגדולים שלהם לניצחון. יהודה עמר, אבי לוי, טום אביב וונסה וידל עומדים היום בשורה אחת עם השפים המובילים בישראל, הם הצליחו בגדול אחרי התוכנית, אבל לא שוכחים את הרגע בו עשו את הצעד הראשון - וקטפו את התואר מאסטרים.

הטיפים של יהודה עמר

עמר השתתף וניצח בעונה השביעית של "מאסטר שף". לאורך המסע שלו בתוכנית הוא הפגין ביטחון ואהבה גדולה למטבח והצליח ליצור טביעת אצבע ייחודית במנות שהגיש, מהסוג שהשופטים לא הצליחו לפספס – גם במבחני טעימה עיוורת. לאחר הניצחון עמר המשיך לבשל במרץ והגיע להישגים מכובדים ומרגשים, גם כשההצעות זרמו הוא דבק באמת שלו והלך לפי הרגש – וזה בדיוק מה שהוביל אותו לפסגה. היום הוא השף של מלון שרתון בתל אביב, הישג שלדבריו - הגיע בעקבות ההצלחה המטורפת לה זכה בתוכנית.

שש שנים אחרי סיום התוכנית, אלה הטיפים של עמר למתמודדים החדשים: "הכי חשוב זה להישאר נאמנים למקורות ולא לנסות להתחכם, להקשיב לשופטים ולהערות שלהם. אני אף פעם לא למדתי מתכון מראש, כי אם למדת מתכון בעל פה, לא חשוב איזה משימה יתנו לך - אתה תהיה נעול על המתכון שלמדת, וזה יכול להכשיל".

עמר מוסיף ומייעץ: "אל תעמיסו מלא דברים מהמזווה, זה יכול להוציא אתכם מריכוז במשימה, וכדאי לבשל עם כמה שפחות מרכיבים. חשוב לטעום את המנה לפני שמגישים לשופטים ותוך כדי המשימה - כי על מלח אפשר ללכת הביתה. התוכנית שינתה לי את חיים, היום אני שף של מלון שרתון תל אביב, מרשת בינלאומית - וזה דבר שללא התוכנית והחשיפה לא הייתי מגיע אליו". 

יהודה עמר ברגע הזכייה (צילום: בני גם זו לטובה)
צילום: בני גם זו לטובה

הטיפים של אבי לוי

אין אחד שלא נשבה בקסמו של אבי לוי, זוכה העונה השנייה של "מאסטר שף" שהפך לאחד השפים המוכרים בישראל. לוי בלט בסגנון הבישול שלו: ביתי ויוקרתי. מאכלים אותנטיים עם טוויסט, שמביאים את הלב של לוי לצלחת. מאז התוכנית אבי פתח כמה מסעדות שהפכו למוקד עלייה לרגל, הבולטת והוותיקה שבהן היא "המוציא", מסעדת שף ירושלמית אסלית עם אווירה צפון אפריקאית.

אלה הטיפים שנתן אבי לוי ל-15 הגדולים: "תהיו מי שאתם בדיוק - התוכנית תחשוף אתכם בכל מקרה. תאהבו את מה שאתם עושים, תעבדו נקי ואל תנסו להרשים אף אחד מלבד את עצמכם. תבשלו טעים - זה יותר חשוב מיפה. אל תתחכמו ותנסו להיות מישהו אחר, תביאו את המטבח שלכם - אבל תנסו להיות יצירתיים ומגוונים כמה שיותר. היום אני מבין שהתוכנית היא קרש קפיצה רציני, אבל צריך להיות מחוברים לעצמכם ברמה גבוהה. לכן אל תהיו במקום של למצוא חן בעיני אף אחד ותהיו עם הרגליים על הקרקע. תתייעצו תמיד לפני בחירות חשובות לאחר התוכנית, כי כל בחירה והחלטה שלכם יכולה להשפיע על עתידכם". 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎שף אבי לוי‎‏ (@‏‎avilevy_hamotzi‎‏)‎‏

 

הטיפים של טום אביב

אם ננסה להגדיר את האוכל של טום אביב בכמה מילים, כנראה שהן יהיו: אינטליגנטי, צעיר ולא מתנצל - וכזה גם הטבח. מהר מאוד בתחרות אביב התגלה כתגלית קולינרית משובחת, סוג של ילד פלא. הוא בלט בחדשנות וביצירתיות שהביא למטבח, שבה את לב השופטים (והקהל) והפתיע במנות מקוריות ומתוחכמות. הציפיות מאביב בסיום התוכנית היו בשמיים, והוא לגמרי עמד בהן. בקצב מסחרר אביב פתח מספר מסעדות בהן שילב מטבח מצוין עם אווירה חצופה, מהסוג שהופך מהר מאוד למוקד עלייה לרגל. בהמשך הוא התרחב גם לחו"ל, היום הוא גר במיאמי ועומד בראש מסעדת Branja המשלבת מתכונים ישראליים עם החדשנות האופיינית לו. שמונה שנים אחרי שזכה, אלה הטיפים של טום למתמודדים:

זמנים - כולם תמיד ישאלו אם הזמנים של המשימות הן כפי שמשודר, והתשובה היא שזה בדיוק כפי שרואים. הזמן הממוצע למשימה נע בין שעה לשעה וחצי, לכן הייתי ממליץ להתאמן על מתכונים שמצריכים 45 דקות, כאשר נשארת רבע שעה לבלתי מתוכנן.

סיפור - זה לא רק מה שמכינים - זה למה מכינים. אוכל ללא סיפור או משמעות יכול להיות טעים, אבל לא שמעתי על אדם שטעם משהו דרך המסך.

טמפרטורה - לפעמים האוכל מתקרר עד שהשופטים טועמים, וזה לא נורא כי ברוב המקרים ניתן להבין את הכוונה ואת היכולת גם כשהמנה קצת קרה. בכל זאת, ידוע שכאשר טמפרטורה של מנה יורדת גם הפרופיל וחוזק הטעם שלה יורד, לכן הייתי מדגיש טעמים עדינים ומבשל אוכל אמיץ, כזה שטעים גם אם יצא מהמקרר יום אחרי.

אומץ - תעזו. זה בסדר לבשל את האוכל שהמשפחה והחברים שלנו אוהבים, אבל ההתפתחות בתוכנית כמו "מאסטר שף" היא יציאה מתחום הנוחות. מנצח הוא בשלן שלא יוצא כפי שהוא נכנס.

תאכלו - להתאמן על יכולת, מהירות חיתוך וטכניקות בישול זה חשוב, אבל זה לא הכל. האימון הכי טוב הוא לאכול. תאכלו כמה שיותר - וגם כמה שיותר מגוון. בעיקר מטבחים שאתם לא מכירים ואפילו פחות מתחברים.

תהיו אתם - השראה במטבח זה מבורך, אבל אל תנסו להיות מישהו אחר. אל תנסו להיות מה שהצופים רוצים לראות ואל תגידו את מה שהשופטים רוצים לשמוע. הטעם היחיד שחשוב הוא הטעם שלכם. ותהנו! זאת כולה תוכנית טלוויזיה. 

טום אביב (צילום: אורטל דהן)
טום אביב | צילום: אורטל דהן

הטיפים של ונסה וידל

עוד מתמודדת שנחרטה בלבנו היא ונסה וידל, זוכת העונה השמינית של "מאסטר שף", שחשפה את הצופים לעולם הבישול והאפייה הצרפתי. במהלך העונה וידל כמעט ולא הועמדה להדחה, הפתיעה עם מנות מקוריות ואלגנטיות והפכה לאחת המנצחות האהובות ביותר. גם חמש שנים אחרי, וידל מספרת שהיא עדיין מתרגשת לצפות בתוכנית, ושיתפה בכמה עצות ותובנות מהניסיון שלה:

"כשעונה חדשה של 'מאסטר שף' מתחילה אני מתרגשת, זה מעלה הרבה זיכרונות טובים. אני מאחלת בהצלחה לכל המתמודדים. תהיו עצמכם, אותנטיים, נאמנים למטבח שלכם ולמקורות שלכם - כך תהיו הכי אטרקטיביים. לעתים קרובות מתפתים לעשות את מה שאנחנו רואים ברשתות או במקומות אחרים, ונכון שתמיד טוב לנסות דברים חדשים, אבל בתחרות כמו 'מאסטר שף' הלחץ גבוה מאוד ואין מקום לניסויים כושלים, עדיף ללכת על מה שאתם יודעים לעשות ומה שהכי דומה לכם".

וידל משתפת: "עוד טיפ קטן, אל תהססו להקדיש חמש דקות בתחילת המשימה לחשוב היטב מה אתם רוצים לבשל. ​​זה יאפשר לכם להיות בטוחים במנה שאתם רוצים להכין ולבחור את המצרכים בצורה חכמה יותר. בכל מקרה, יש לי כבר אדרנלין ואני רוצה להיות במקומכם, אז תנצלו את זה בצורה הטובה ביותר, זו
ללא ספק אחת החוויות הטובות בחייכם".

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Vanessa Abittan Masterchef‎‏ (@‏‎vanesskitchen‎‏)‎‏