יום העצמאות של מדינה ישראל, מסמל בשבילנו כל כך הרבה דברים. גם בשנה הזו, בה העצב גדול וקשה מנשוא, ישראלים רבים יצאו לחגוג כל אחד בדרכו שלו את הקמת המקום לו אנחנו קוראים בית. אם אנחנו מסתכלים מנקודת מבט של אוכל, אין דבר ישראלי יותר מהמנגל של החג, אבל למרות שזו נראית כמו מלאכה פשוטה יחסית, כולנו יודעים שמדובר באומנות של ממש. 

כדי לוודא שהמנגל השנה ייצא לכם מוצלח יותר מכל שנה אחרת, פנינו למומחים הגדולים של הרגע שמופיעים על המסך שלנו לא מעט בזמן האחרון - חברי הנבחרת של "מאסטר שף". ביקשנו מהם את הטיפים הכי חזקים שלהם בכל הקשור למלאכת הנפנוף, הטיפול בבשר, האירוח והטכניקה ועל הדרך גם ביקשנו מהם לספר לנו מה הדבר הכי ישראלי בעיניהם. רמז: יהיו פה כמה הפתעות. 

הטיפים של אבישג פארי 

1. בשר: חום פותח תבלינים, אבל יש תבלינים שנהרסים במגע ארוך איתו. לכן לסטייק - שימו פלפל שחור רק כשהוא יורד מהממגל אחרת יאבד את רוב הארומות שלו
2. אירוח: במקום לקנות ערימות של בשרים ושיפודים שבסוף חצי מזה לא נאכל ונזרק למחרת, ממליצה לקנות כמה נתחים מובחרים וטובים. לצלות אותם שלמים על המנגל ולפרוס או לחתוך לפני האוכל לצלייה קצרה ולהגיש כל פעם נתח אחר. להכין בנוסף כמה מטבלים טעימים, חומוס ביתי וסלט מושקע וככה כולם נהנים במנות קטנות כל פעם מבשר אחר ושום דבר לא נזרק.
3. טכניקה: נסו להשרות את הפרגיות לפני המנגל בנוזל חומצי כמו למשל: חומץ, מיצי הדרים, לימון סחוט או תפוזים, או אפילו פפאיה ירוקה. החומציות מרככת את הבשר ועושה לו פלאים והפפאין בפפאיה מפרק את החלבון ומרכך את הבשר.

מה הכי ישראלי בעינייך? 
"הדדיות ואחווה. כשמישהו מפרסם פוסט בפייסבוק על בר מצווה או לווייה שאף אחד לא הגיע ומיד מתגייסים אלף איש".

אבישג פארי  (צילום: אבישג פארי, פרטי)
צילום: אבישג פארי, פרטי

הטיפים של עמית בזילר 

1. טכניקה: לא להדליק את המנגל עם דלק ותחליפים, זה עושה טעם לבשר וזה רעל. לא צריך את זה. עושים גוש של נייר סופג, שופכים עליו שמן ונותנים לו להיספג 3 דקות וזה אחלה חומר בעירה. שמים באמצע המנגל ומסדרים פחמים ככה שהאש לא תיחנק ואפילו לא צריך לנפנף. 

2. אוכל: כל על האש חייב להיות מלווה בדבר הבא: שורפים מלא בצלים ועגבניות על האש, חותכים אותם בצורה גסה ושופכים שמן זית, חופן מלח, שום קצוץ ופלפל. שמים את הבצלים מעל עם פלפל חריף ומכניסים לפיתה עם כל דבר. בשביל זה עושים מנגל.

3. בנימה אישית: תעשו על האש עם כרס בחוץ, זה הכי כיף והכי אותנטי. 

עמית בזילר (צילום: instagram)
צילום: instagram

הטיפים של ראיה אריקה מיריאן 

1. טכניקה: הכי חשוב בברביקיו זה לתת למוצרים שלך מרינדה מראש. אם מדובר בבשר, אני ממליצה להשרות אותו כל הלילה ואחרי זה לייבש אותו היטב לפני שמניחים אותו על האש. לגבי דגים, עדיף לעשות את אותו הדבר כדי שהעור שלהם יהיה קריספי. הצעד הפשוט הזה יעזור לכל דבר להתקרמל יותר טוב. את שאריות המרינדה אני ממליצה לשמור ולבשל רוטב שתוכלו לטפטף על המבושלים. זה יוסיף עוד טעם מדהים למנה.

2. אוכל: אני הכי אוהבת לשים ירקות על האש. אני נוהגת להשרות אותם בחתיכות גדולות ולשים אותם על האש כמנה עיקרית. אני מכינה מטבלים ורטבים שונים שיתאימו לכל מנה. אפשר באמת להשתגע עם ירקות כי כל אחד מהם מגיב בצורה שונה לצלייה על האש ונותן טעמים ומרקמים שונים. הסוד לארוחה מושלמת זה תמיד האיזון בין טעמים, מרקמים וטמפרטורות.

מה הכי ישראלי בעינייך?
"לטייל בשדות ובטבע של ארץ ישראל".

ראיה אריקה מיריאן  (צילום: ראיה אריקה מיריאן , פרטי)
צילום: ראיה אריקה מיריאן , פרטי

הטיפים של בר לוי 

1. טכניקה: החלק החשוב זה איך לא לשרוף את הבשר. יש נטייה לתת ללהבה של הגחלים לגעת בבשר וזה הורס אותו ונותן לו טעם שרוף ולא מעושן כמו שאנחנו אוהבים. לכן אני שומר לידי במנגל בקבוק שפריצר עם בירה בתוכו ובכל פעם שהלהבה עולה מהטפטוף של השומן אני משפריץ בירה שישר מכבה אותה. 

2. הבשר: יש שיטה מעולה כדי להבטיח שהבשר יקבל צריכה חזקה ולא יצא אפור ועצוב. מייבשים אותו עם מגבות נייר לפני שמניחים על הגריב. מים הם האויב הכי גדול של הצריבה ולרוב הלחות שנמצאת על הסטייק מונעת ממנו באופן טבעי לקבל את הצבע השחום והיפה אנחנו רוצים. 

בר לוי (צילום: בר לוי, פרטי)
צילום: בר לוי, פרטי