מצרכים:

1 חבילה מסקרפונה (250 גרם)

1 חבילה שמנת מתוקה (250 גרם)

1 ביצה

חצי כוס סוכר

6-8 בישקוטי

1 כפית גדושה קפה ג'ייקובס

1 כוס מים רותחים

2-3 כפות אמרטו/קוניאק/קלואה/יין מרסלה

אבקת קקאו

שלבי ההכנה:

מניחים בקערת מיקסר את השמנת והמסקרפונה, מערבבים בעזרת לקקן או כף עד שהמסקרפונה מתרככת. מוסיפים את הביצה ומקציפים במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית כדקה, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מגבירים מהירות ומקציפים עוד 2-3 דק' עד שהקרם מתייצב ועדיין מעט רך.

מעבירים לשקית זילוף, מערבבים יחד את קפה הג'ייקובס עם המים הרותחים, מוסיפים את האלכוהול וטובלים את הבישקוטי בקפה. מניחים צמוד לשולי התבנית. מזלפים צמוד לבישקוטי פס בעובי זהה של קרם, מצמידים לקרם בישקוטי נוסף טבול וכן הלאה עד שהתבנית מלאה.

מכסים עם יתר הקרם ומשטחים עם כף. מניילנים ומעבירים למקרר עד להתייצבות של שעה. לפני ההגשה מפדרים אבקת קקאו או שוקולד מגורר בפומפייה.