שם: כיומרס מלכאן

גיל: 56

מהיכן בארץ: 56

תאריך לידה: 02.05.1966

מצב משפחתי: אלמן

מקצוע: יצרן נעלי נוחות (Q comfort)

אינסטגרם: qmars_malkan 

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. עד לפני תשע שנים הייתי מעשן כבד (שתיים וחצי קופסאות ביום)
2. הייתי אלוף ירושלים ב"קרב רב" עם שיא ארצי בניקוד, ואלוף ירושלים בקפיצה לרוחק בחטיבת הביניים.
3. עד לפני הקורונה שקלתי 15 קילו פחות.
4. אני לא סובל גויאבה.
5. בילדותי בחופש הגודל הייתי מוכר ארטיקים בתחנה המרכזית.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
תיאודור הרצל.

ומה היית רוצה לשאול אותו?
מה הוא חושב כיום על המדינה.

טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו:
כל בישול טוב מתחיל בבצל.

מה גרם לך להתחיל לבשל?
התאלמנתי ומצאתי את עצמי עם שלוש בנות קטנות שצריך להכין להן אוכל, בהתחלה הבישול במטבח היה ממחוייבות, ואחר כך התאהבתי בבישול עד היום, זה עושה לי טוב.

מה החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
אמא שלי שתחייה, תיפעלה את המטבח יום יום והאכילה שמונה ילדים עם האוכל הכי טעים בעולם. כל יום היא הייתה מכינה במטבח משהו אחר, או שהיינו אוכלים בבית, או שהיא הייתה שולחת לנו אוכל לעבודה. המטבח שלה והאוכל החם שלה ניצח כל מאכל שהיה אפשר לקנות בחוץ. אין על המטבח של אמא.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
אחרי שעות של עבודה על אוכל לשישי הגיע הרגע לטעום את מה שיצא. להפתעתי הרבה מהאוכל יצא חמוץ, ברמה שאי אפשר לאכול. מסתבר שהבית שלי ניקתה את הקומקום עם מלח לימון ושכחה לנקות את המים. מאז למדתי לקח - גם אם יש מים בקומקום אני שופך, שוטף וממלא במים חדשים. אוכל לשישי הזה לא היה.

מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
חזיר. מעבר לעניין הכשרות אני נגעל ולא רואה את עצמי אוכל את זה.

מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
יש לי שלושה מקררים בבית וכולם מפוצצים. יש לי במקפיאים קרוב ל50-60 קילו של בשר, עופות ודגים. יש מגירת גבינות מכובדת, פירות העונה, המון ירקות ואוכל מיום קודם. אני יכול להאכיל את כל השכונה.

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
סכין טובה וקרש חיתוך טוב - זה מקצר את ההכנות לארוחה בחצי ועושה חיים קלים.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?
ריגש אותי לשמוע את אייל שני, שף שאין עליו מחלוקת בידע ובטכניקת בישול, שאמר על הגונדי שלי ״לא אכלתי גונדי כזה בחיים״, לקחתי את המחמאה שלו בתור מוטו לבישול והצדקה לכך שאוכל עושים באהבה, בסבלנות, אורך רוח ותכנון מראש. ארבעת אלה בשילוב של למידה עצמית הביאו אותי למנה מושלמת, גם אם זה לא הצליח לי בפעם הראשונה.

מהי מנת הדגל שלך?
אורז בכל גווניו וסוגיו. גם אם זה שני סוגי אורז בסיר אחד, אורז לבן, צהוב, ירוק או אדום. עם ירקות וקטניות או בלי, וכל מיני טכניקות שונות. זה המגרש הביתי שלי.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
בגדול אני די שמרן באוכל, אבל מוח בטמפורה מעשה ידיו של השף מאיר אדוני העיף אותי.

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
רחמנא ליצלן משתמש במרק עוף.