עכשיו אחרי ששרה לאה מלכה הודחה מהתוכנית, רמת הקושי רק הולכת ועולה, וכששלבי הסיום נראים קרובים מתמיד, הלחץ גובר עוד יותר. סיוון בריק שניצלה מההדחה האחרונה, לאחר שעלתה למרפסת בזכות המנה המושחתת שלה ושל יניב שחר, הגיעה ל"גלית ואילנית" ושיתפה את התחושות שלה לקראת הרגעים המכריעים של התוכנית. 

"כשהתחלתי ואייל שני אמר שאגיע לגמר, רק דאגתי לא להיות המודחת הראשונה. כל פרק שעבר מאז, הרצון שלי להוכיח ולחדש רק הולך וגדל", והוסיפה,  "אנחנו כל הזמן מצטמצמים, וכל משימת הדחה היא מול מתמודדים מעולים, ופתאום אתה מרגיש את הלחץ מתהדק לך על הצוואר וזה קשה. אתה צריך להוכיח את עצמך. אני זוכרת בפרקים הראשונים הייתי חוזרת הביתה ואומרת לבעלי: 'אני מרגישה שאני עוד לא שם, אני לא מצליחה להביא את עצמי', אבל עכשיו אני מתחילה להנות בתוכנית ואני לוקחת את זה כחוויה טובה".

את מרגישה שזה שאת צמחונית מקשה עלייך בתחרות?
"אני אומנם צמחונית אבל אני מבשלת בשר בבית לבעלי ולמשפחה, זה כן קשה כי אני לא יכולה לטעום בדיוק את מה שאני מכינה, אבל אני כן טועמת את המסביב. אני גם יודעת איך בשר צריך להגיע ומה מידת העשיה ואני מנסה מאוד לדייק ולהכניס את זה לטעמים שלי".

איזו משימה הכי אהבת?
"המשימה שהכי אהבתי זו משימת השאריות. זה גרם לי לצאת מהקופסא ומאיזור הנוחות ופשוט להתמודד עם מה שיש. אני ממש אוהבת לפתוח את המקרר בבית ולחשוב מה לעשות, והלכתי למקום שאני מאוד אוהבת שזה פסטות והמטבח האיטלקי".

סיוון בריק חן (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
מנת פסטה קישואים של סיוון | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

ביום יום את מתכנתת, חשבת לעשות שינוי בעקבות התוכנית?
"האוכל תמיד היה המאפיין העיקרי שלי לסובבים אותי, אבל אני משלבת כל הזמן את האוכל והעבודה, אני מכינה מנות למשרד ולאנשים סביבי. בכל מקרה אני לא שוללת כלום ואני מאוד נהנית משני העולמות".