מאיר ביטון | מז'וז'ים

המרכיבים:

למילוי:

חצי צרור כוסברה קצוצה

2 שיני שום קצוצות

2 כפיות אריסה

חצי כפית כמון

כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות לימון כבוש

כפית שמן זית

לדגים:

12 סרדינים

קמח לציפוי

3 ביצים טרופות

פנקו

לסלט:

2 תפוזי דם, מפולטים

זיתים שחורים מגולענים (זית שחור מרוקאי)

גבעול בצל ירוק קצוץ

3 כפות פטרוזיליה

כפית אריסה מתוקה

כפית מים

כף שמן זית

חצי כפית מלח

רוטב:

5 כפות אריסה

כפית חומץ

2 כפות מים

חצי כפית כמון

כף מלח

3 כפות מיץ לימון

להגשה:

12 יח' פילטים של לימון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה ומניחים בצד.  
  2. חוצים את הסרדינים ומוציאים את האדרה. מניחים במרכז הסרדין מעט מהמילוי, וסוגרים עם עוד פילה סרדין מעל. מצפים בקמח, ביצה ופירורי פנקו, ומטגנים שתי דקות מכל צד.
  3. סלט: מערבבים את כל החומרים יחד.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד.
  5. צלחות: מניחים במרכז הצלחת את הסלט, ומעליו מניחים את הסרדינים עם הזנבות. בקצה הסרדין שמים כפית רוטב אריסה ומניחים פילה לימון על כל סרדין.
    מז'וז'ים מאיר ביטון (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12

מאיר ביטון | פילה בקר

המרכיבים:

800 גרם פילה בקר

80 גרם פיסטוק

80 גרם קשיו

2 כפות אורגנו טרי

2 כפות תימין טרי

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום

8 עלי מרווה

כפית מלח

3 כפות שמן זית

לרוטב סויה קרמל:

חצי כוס סויה

3/4 חומץ אורז

250 גרם סוכר

כפית ג'ינג'ר קצוץ

מעט צילי גרוס

2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הפילה לאורכו ויוצרים ממנו מעין משטח. קוצצים את כל שאר המרכיבים, מוסיפים את התבלינים ויוצרים עיסה שאותה מורחים באופן שווה על הפילה. מגלגלים את הפילה לרולדה וצורבים על מחבת רותחת כדקה מכל צד. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
  2. רוטב סויה קרמל: בסיר מביאים לרתיחה את כל המרכיבים מלבד הלימון, ומערבבים עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד 2-3 דקות. מניחים לצינון.
  3. מוציאים את הרולדה מהתנור, פורסים ומפזרים מעט מהרוטב על כל נתח.
    פילה בקר מאיר ביטון (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12

לאור ארושס | לחמניות בשר

המרכיבים:

לבצק:

שתי כפות שמרים

3 כוסות מים

2 כפות טחינה גולמית

שלושת רבעי כוס סוכר

1 ק"ג קמח

שלושת רבעי כוס שמן זית

2 ביצים

כף מלח

למילוי הבשר:

2 בצלים גדולים, קצוצים

500 גרם בשר אנטרקוט טחון

קורט מלח

קורט פלפל

קורט קינמון

קורט בהרט

חופן צנוברים קלויים

1 חציל שרוף על הגז

לציפוי:

ביצה

סילאן

שומשום

לסחוג:

3 פלפל חריף ירוק

3 שיני שום שלמות

זר קטן של כוסברה

רבע כוס שמן זית

5 שיני שום

קורט מלח

קורט פלפל שחור

3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה שמרים מים, טחינה גולמית וסוכר ונותנים לשמרים לתסוס במשך 10 דקות. מוסיפים קמח, שמן זית וביצים ולשים עד 4 דקות. מוסיפים כף מלח, לשים עוד 2 דקות ומניחים לתפיחה כ-40 דקות.  
  2. מטגנים בצל עד שקיפות, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שנוזלי הבשר מתאדים. מוסיפים תבלינים וצנוברים קלויים ומערבבים.
  3. קורצים מהבצק עיגולים במשקל 80 גרם כל אחד. מרדדים, ממלאים בבשר, מעל הבשר מניחים פיסת חציל וסוגרים ללחמנייה. טורפים ביצה וסילאן, מברישים את הלחמניות ומפזרים שומשום. אופים 20 דקות ב-200 מעלות על טורבו.
  4. לטחון יחד את כל החומרים לסחוג במעבד מזון.
  5. צלחות: מגישים את הלחמניות לצד טחינה גולמית וסחוג.
    לחמניות בשר לאור ארושס (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12

לאור ארושס | קציצות בקר בלימון עם סלרי ומנגולד

המרכיבים:

לרוטב:

1 בצל פרוס לטבעות

4 שיני שום גדולות, פרוסות

3 עלי מנגולד חתוכים גס

5-6 גבעולי סלרי קצוצים

מיץ לימון

קורט מלח

קורט פלפל

קורט פפריקה

קורט כורכום

קורט סוכר חום

קורט כמון

לקציצות:

500 גרם בשר בקר

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוץ

גזר קצוץ

3 עלי מנגולד קצוצים

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 פרוסות לחם אחיד מושרה במים

ביצה

קורט מלח

קורט פלפל

קורט צ'ילי גרוס חריף

קורט קינמון

לימון

קורט בהרט

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל, שום, סלרי ומנגולד עד ירידת נפח של המסה. מתבלים, מטגנים עוד מעט ומוסיפים כוס מים רותחים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומוסיפים מים במידת הצורך.
  2. הכנת הקציצות: מערבבים בקערה את הבשר הטחון וכל שאר התבלינים והחומרים, ולשים לעיסה אחידה. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות. מכדררים את הקציצות לכדורים עם מעיכה קלה, מקמחים ומטגנים בשמן.
  3. מוציאים את הקציצות מהשמן ישירות לרוטב הרותח. מכסים ומבשלים את הקציצות 20 דקות על אש נמוכה.
    קציצות בקר בלימון ליאור ארושס (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12

טלי טוקרס מלמד | מז'וז'ים

המרכיבים:

לקישואים:

1 קישוא חתוך לרצועות דקות (ז'וליינים)

צ'יפוטלה

שמן זית

מלח

לקרם קישוא:

כף חמאה

שמן זית

חצי בצל חתוך גס

2 קישואים חתוכים גס

שן שום

חצי כוס שמנת לבישול 10%

צ'יפוטלה

מלח

למלית:

גרגרי תירס מ-2 קלחים

חופן כוסברה

צ'יפוטלה

לסרדינים:

4 סרדינים חצויים ומפולטים

ביצה

כוס קורנפלקס טחון

חצי כוס קמח לבן

אופן ההכנה:

  1. מטגנים קלות את הז'וליינים של הקישואים במחבת עם שמן זית, מעט מלח וצ'יפוטלה עד שמתרככים. שמים בצד.
  2. קרם קישוא: במחבת עם חמאה ושמן זית מטגנים בצל, שום וקישואים חתוכים גס. כשמתרכך מעבירים לקערה, טוחנים עם השמנת לבישול ומתבלים בצ'יפוטלה ומלח.
  3. מלית: מטגנים את גרגרי התירס במחבת, מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם כוסברה וצ'יפוטלה.
  4. מורחים כפית מהמלית ומניחים על פילה אחד. סוגרים עם נתח נוסף, מקמחים, טובלים בביצה ובקורנפלקס ומטגנים.
  5. מורחים את קרם הקישואים על הצלחת, מניחים את הז'וליינים של הקישוא במרכז ומעליהם מניחים את הסרדינים.
    מז'וז'ים טלי טוקרס (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12

טלי טוקרס | עוגה בלתי אפשרית

המרכיבים:

לפלאן:

קופסת שימורים של חלב מרוכז

כוס חלב

3 ביצים

כפית תמצית וניל

לקרמל:

כוס סוכר

חצי כוס מים

2 כפות מיץ לימון

לעוגת שוקולד:

150 גרם חמאה בטמפ' החדר

כוס סוכר

ביצה

שלושת רבעי כוס קמח

שליש כוס קקאו

שלושת רבעי כפית אבקת אפייה

שלושת רבעי סודה לשתייה

חצי כוס שמנת 38%

כוס חלב

אופן ההכנה:

  1. פלאן: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים ומניחים בצד.
  2. קרמל: מבשלים במחבת את כל החומרים עד שהסוכר מתחיל לבעבע ומתחיל להיווצר הקרמל. כשמקבל צבע ענבר מניחים בצד.
  3. עוגת שוקולד: מערבבים במיקסר חמאה וסוכר לערובת תפוחה. מוסיפים ביצה, חלב ושמנת מתוקה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לבלילה, ומערבבים לאחידות.
  5. שופכים את הקרמל בתבנית. מעליו את בלילת השוקולד, ומעל את הפלאן. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות בטכניקה של בן מרי (מכניסים את התבנית לתוך כלי עם מים) למשך שעה וחצי. כשמוכן מעבירים למקרר לשעה.
  6. צלחות: הופכים את התבנית לתוך צלחת ההגשה, ומניחים בצד פלח לימון ליופי.
    עוגה בלתי אפשרית – טלי טוקרס (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12