
"פיסת טעם מההר" - הלל גרדי
נתחיל מהגראנד פינאלה: הלל גרדי, הלוא הוא המאסטר שף של ישראל, הכין בגמר הגדול מנת"פיסת טעם מההר"שהפילה את השופטים מהרגליים. מעבר לעובדה שמדובר במנה טעימה להפליא, היא מרשימה ביופיה ומהווה יצירת אמנות לכל דבר ועניין.

"מנהטן בומביי" - מיכל מוטיל
האישה שמתלבשת שחור, מלבישה לבן ומבשלת צבעוני, הכינה בגמר המפוארמנה פנומנליתשפשוט צעקה "מיכל מוטיל". לא סתם השופטים מיד ניחשו שהיא זו שעומדת מאחורי המנה, הרי מדובר בחברת נבחרת שאיכות ודיוק בפרטים הקטנים תמיד היו הקווים המנחים שלה - המתגלמים בצורה מופתית במנה ההיסטרית הזאת.

"קובה ציפורים" - יניב שחר
האיש שמעולם לא ענד סינר שחור, חזר בעיצומו של אירוע הגמר למקורות והכין מנת "קובה ציפורים" אלגנטית, מתוחכמת ובעיקר כזו שמחממת את הלב. שחר תמיד ידוע בתור אדם שממציא את עצמו כל פעם מחדש, אבל למנה כזו לא ציפינו.

שורש סלרי ממולא עם בשר - גל מורן ישראלי
מהרגע הראשון גל מורן ישראלי הפגינה מקצועיות חסרת פשרות. כל מנה שלה הייתה מדויקת בטעמיה וביופיה. עם זאת,מנת הסלרי הממולא עם בשרשהכינה לחלוטין כבשה את ראש הטבלה ובינינו? גם את הבטן שלנו.

מפרום שורש סלרי - שני בן שימול
כבר באודשין שלה לתוכנית, שני בן שימול סומנה כהבטחה. מאז פעם אחר פעם היא הבריקה עם מנות מופתיות שגרמו לנו לשקול לקפוץ לביקור בשדרות. אבל רק תבשיל אחד הכתיר אותה בתואר -מלכת המפרום.

טבחה בסלק של שישי - סיוון בריק חן
הרגע בו סיוון בריק חן החליטה להכין קוסקוס במיקרו ב"מאסטר שף" היה רגע שיזכר לדורות. היו כאלו שלא הבינו כיצד היא עושה זאת, אבל התגובה של השופטים אמרה הכל. "זאת מנה מדהימה, הקוסקוס רך כמו שלג", נאמר ואנחנו רצנו לנסות אתהמתכון.

קציצות סולטן במבטא טורקי - ג'יזל שרה ללוש ועומר שיש
הם יצאו לדרך עם 140 שקלים וקיבלו משימה להכין את ארוחת השחיתות הטעימה ביותר במסגרת התקציב. כשהשופטים טעמו את המנה הם הרגישו חלק מסעודת ארמון הסולטאן. "זו ממש ארוחה של סולטאן טורקי", אמר חיים כהן בזמן שטעם.

פאי שקדים - שרה לאה מלכה
נבחרת העשור עשתה כבוד לרות סירקיס והמתמודדים היו צריך להכין מנה בהשראת מתכון מהספר של "מהמטבח באהבה". שרה לאה מלכה הכינהפאי שקדיםמבריק ויפייפה, שלגמרי נתן את אפקט ה"וואו" המיוחל.

המבורגר חמישה תבלינים - עומר שיש
מי אמר שהמבורגר לא יכול להיות מרהיב? בטאץ' הייחודי של עומר שיש, הוא הכיןהמבורגר חמישה תבליניםשסימן אותו כאחד המתמודדים המובילים של העונה. שלא נדבר על מנת הצ'יקן קייב שהכין לשופטים במהלך האודישן.

פסטלה - אלעד אלזרה
מהרגע הראשון שאלעד אלזרה הפשיל שרוולים ונכנס למטבח של "מאסטר שף" הוא עשה כבוד למטבח עליו גדל. מאז פעם אחר פעם הוא הכין מנות מדהימות, אבלהמנה הזו שברה את כל החוקיםוהשופטים? העלו אותו מיד למרפסת. קדימה, תתחילו להכין.


