קאצ'יו א פפה - פסטה פלפל שחור ופרמז'ן

המרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה ארוכה וכמה שיותר דקה
מלח
כף פלפל שחור גרוס טרי
שלושת רבעי כוס גבינת פרמזן (או פקורינו)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים להם מלח בנדיבות, מכניסים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת מלהיטים מחבת גדולה. מוסיפים את הפלפל וקולים דקה-שתיים. מוסיפים שלושת רבעי כוס מנוזל הבישול של הפסטה. מביאים לרתיחה.

3. מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת.

4. מוסיפים את הגבינה, מערבבים היטב ומוסיפים עוד ממי הבישול אם צריך.

קאצ'יו א פפה (צילום: Julie208, Shutterstock)
קאצ'יו א פפה | צילום: Julie208, Shutterstock

עוגת שוקולד וקפה בחושה

המרכיבים:

2 ביצים
כוס סוכר חום
חצי כוס שמן קוקוס
כף קפה נמס מעורכבבת עם שלושת רבעי כוס מים פושרים
כף קקאו 
2 כוסות קמח תופח 
כף קפה מגורען
כוס פצפוצי שוקולד מריר 

אופן ההכנה:

1. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.

2. מוסיפים את שמן הקוקוס, הקפה הנמס והקקאו, ומקציפים כ-2 דקות נוספות.

3. מקפלים לתערובת את הקמח התופח, הקפה המגורען ושלושת רבעי כוס פצפוצי שוקולד.

4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל את פצפוצי השוקולד הנותרים.

5. אופים כ-35 דקות בחום של 170 מעלות.

אינגליש קייק שוקולד קפה (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

לחם שום 

המרכיבים:
5 שיני שום קצוצות
רבע כוס שמן זית
6 פרוסות חלה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בכלי את שמן הזית והשום. מורחים בעזרת מברשת את פרוסות החלה בשמן שום ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. מכניסים לתנור ל-5 דקות.

לחם שום (צילום: jabiru, Istock)
לחם שום | צילום: jabiru, Istock

סלט קוסקוס

המרכיבים (2 מנות):
חבילת קוסקוס להכנה מהירה
מעט שמן זית
מלח
פלפל שחור
חצי סלסילת עגבניות שרי
2 מלפפונים
קופסת שימורים של גרגירי חומוס מבושלים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מעבירים את הקוסקוס לקערה ומכסים במים רותחים ומעט מלח. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.

2. בינתיים חוצים את עגבניות השרי וקוצצים את המלפפונים.

3. מערבבים את הקוסקוס המוכן עם הירקות וגרגירי החומוס. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

סלט קוסקוס (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
סלט קוסקוס | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

קינוח מלאווח ושוקולד

המרכיבים:

2 מלאווח
שוקולד נוטלה
שערות חלבה
ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מורחים על אחד מעלי המלאווח נוטלה ומפזרים שערות חלבה בנדיבות. מכסים בעלה המלאווח השני ומהדקים מעט.

3. פורסים את כריך המלאווח לרצועות בעובי סנטימטר בעזרת גלגלת פיצה.

4. מגלגלים כל רצועה בנפרד ומסדרים אותן על נייר אפייה בצורת ספירלה.

5. מברישים במעט ביצה טרופה ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות, עד להזהבה. מגישים מיד.

קינוח מלאווח ושוקולד  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
קינוח מלאווח ושוקולד | צילום: יעל קצב, mako אוכל

סנדוויץ' חזה עוף עם מיונז צ'ילי

המרכיבים:

2 חזה עוף
2 כפות מיונז
כף רוטב צ'ילי 
עגבנייה אחת 
עלי חסה
לחמנייה/ג'בטה/ 2 פרוסות לחם 

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת גדולה אליה יוצקים מעט שמן ומניחים את חזה העוף הדק.

2. צולים על אש גבוהה עד שהעוף מוכן, כ-3-4 דקות מכל צד.

3. בינתיים מערבבים את המיונז עם הצ'ילי וקורט מלח.

4. פורסים עגבנייה אחת ושוטפים כמה עלי חסה.

5. מגישים את החזה, העגבנייה והחסה בתוך לחמנייה או לחם אחר.

סנדוויץ' חזה עוף משודרג (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סנדוויץ' חזה עוף משודרג | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

חומוס בשני מרכיבים 

המרכיבים:

קופסת שימורים של חומוס
2 כפות טחינה גולמית
מלח

אופן ההכנה:

1. מסננים את החומוס מקופסת השימורים ושומרים את הנוזלים בצד.

2. מכניסים לבלנדר את גרגירי החומוס, מוסיפים חצי כוס מהנוזל ששמרנו בצד ואת הטחינה וטוחנים למחית חלקה במשך כדקה.

3. מתבלים במלח ומגישים.

חומוס ביתי בשני מרכיבים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
חומוס ביתי בשני מרכיבים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קסדיית גבינות 

המרכיבים:

2 טורטיות מוכנות
75 גרם גבינת צ'דר מגוררת
75 גרם מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
עגבנייה, פרוסה דק
בצל, פרוס דק דק
חצי פלפל חריף, פרוס לטבעות דקות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מפזרים על אחת הטורטיות בצורה אחידה את הגבינות.

3. מסדרים את התוספות ומכסים בטורטייה השנייה.

4. אופים בתנור החם 7 דקות (או לחלופין קולים על מחבת לוהטת) וחותכים למשולשים.

קסדייה בטטה וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
קסדייה בטטה וגבינות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חביתה ירוקה שילדים אוהבים 

המרכיבים:

כוס עלי תרד
ביצה
כף סולת
כף קוטג'
שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1. טוחנים את התרד.

2. טורפים את הביצה בקערה. מוסיפים את התרד הטחון, הסולת והקוטג'.

3. מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן ומעבירים את התערובת למחבת החמה. מכסים, ומטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון של החביתה התייצב. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות במכסה סגור.

חביתת תרד (צילום: istockphoto)
חביתת תרד | צילום: istockphoto

סלט פאטוש

המרכיבים:

2 מלפפונים
2 עגבניות
בצל סגול 
פיתה
נענע
פטרוזיליה
שמן זית
לימון
סומאק

אופן ההכנה:

1. קוצצים גס את המלפפונים, העגבניות והבצל הסגול.

2. קולים פיתה או מטגנים אותה עד הזהבה וקורעים לחתיכות גסות. 

3. קוצצים גס מעט נענע ופטרוזיליה.

4. מערבבים הכל יחד ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל ואם רוצים גם סומאק.

פאטוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פאטוש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל