לחיים מאסטר שף (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12

פעם דברים היו הרבה יותר פשוטים, גם באוכל. בשר הוגש בליווי יין אדום ודגים בליווי יין לבן. אבל בשנים האחרונות האוכל שלנו הפך מגוון הרבה יותר, עם פצצות של טעמים חדשים. אנחנו כבר לא אוכלים רק מנות מקומיות אלא פתוחים לשלל טעמים מכל קצוות העולם. לא פלא שמלאכת התאמת הדרינק למזון הפכה למורכבת הרבה יותר. אחרי שצפינו בשופטי "מאסטר שף" נהנים מכמה דרינקים, החלטנו לכתוב כמה כללי יסוד להתאמה בין המנה והאלכוהול שלצידה.

  1. הכלל הראשון פשוט: מנות מתוקות לצד אלכוהול מתקתק, אבל לא יותר מהמנה

    באוכל שאנחנו אוכלים יש הרבה יותר מתיקות ממה שאנחנו חושבים. כמובן שהראש שלנו מיד הולך לעולם הקינוחים אבל בואו לא נשכח שיש גם מאכלים עם רוטב ברביקיו, טריאקי, בצל מקורמל והדוגמאות הן אינסופיות. מנות מתוקות עשויות לגרום לטעם יין או בירה יבשים להרגיש מרים יותר ממה שהם במציאות. יין לא יבש או בירה עם נגיעה של שאריות סוכר יוציאו את המיטב מהמנות המתקתקות. זה מאוד אופנתי להגיד שאנחנו אוהבים יין יבש, אבל קצת מתיקות ביין עשויה לעזור לו להשתלב טוב יותר עם אוכל.
    בצל מקורמל (צילום: Whiteaster, Shutterstock)
    קצת מתוק לצד הבצל. | צילום: Whiteaster, Shutterstock
  2.  ואם כבר מתיקות - לקינוח דווקא כן נרצה משקה יותר מתוק מהעוגה

    כלל האצבע הבסיסי הוא ללכת מתוק יותר עם המשקה מאשר הקינוח. ישבתם פעם בחתונה והבנתם שאתם פשוט לא אוהבים שמפניה ועוגת חתונה ביחד? זה לא בגלל שהשמפניה גרועה (למרות שזה יכול להיות). זה כנראה בגלל שהציפוי המתוק-מתוק מוציא את טעמי הפירות של השמפניה כשהשילוב מגיע לפה.

    עוגה עם ענבים (צילום: shutterstock By l32iGxT)
    שמפניה? | צילום: shutterstock By l32iGxT
  3.  אוכל עדין - אלכוהול עדין 

    אם האוכל שלכם עדין מאוד, מומלץ לבחור במשקה עם אחוז אלכוהול נמוך כדי לשמור על איזון. למשל אם האוכל הוא סופר חריף, אולי נרצה לשלב אותו עם וויסקי או רום, שעושים תחושה חמימה בבטן. עוד טיפ: בארוחה שמכילה גם בירות וגם יין, סביר להתחיל עם אלה עם השפעה קלה יותר, ולהמשיך למשקאות חריפים יותר, משקאות דומיננטים מדי עלולים לפוצץ את בלוטות הטעם וישתלטו על מה שיבוא אחריהם.

    מוח ברוטב אדום חריף (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
    חריף חריף. | צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
  4.  לימון מוסיף המון - במיוחד כשיש פה קצת יותר מדי שמן 

    בואו נדבר על חמיצות. בקוקטייל, זה יכול להגיע ממיץ לימון או ליים. ליינות מסוימים יש חומציות בהירה יותר מאחרים. בבירה, הבהירות יכולות להיע טעם קצת יותר דומה לפירותי. חומציות יכולה להיות ניגוד לעושר באוכל, דרינק חמצמץ יכול להציל צלחת שניצלים מטוגנים או צ'יפס אהוב. שומן מכסה את הלשון, והחמוץ מנקה ומרענן אותה. רשמנו לעצמנו וסחטנו לימון.

    קנקן מוחיטו (צילום: shutterstock | Ekaterina Markelova)
    הביאו את השניצלים. | צילום: shutterstock | Ekaterina Markelova
  5. ובכלליות: מבעבע זה הכי פשוט 

    יין מבעבע יכול להיות מושלם לליווי ארוחה מתחילתה ועד סופה כי הוא מתאים למגוון רחב של מאכלים וסגנונות. אחוז האלכוהול ביין המבעבע הוא בדרך כלל נמוך יחסית ועומד לרוב על 12%, ככה שהוא יכביד פחות על החיך בזמן הארוחה. החמיצות הטבעית שלהם גבוהה, ככה ששלוק אחד בין ביס לביס תשאיר את החיך נקי ומוכן לטעמים הבאים. הבועות מגבירות את הרעננות וההנאה מהאוכל. אז יאללה, תמזגו לכם כוס ונאמר לחיים.
    שופטי "מאסטר שף" לחיים  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
    צילום: מאסטר שף, קשת 12