אוכל
אוכל

עשר מעשר

בעונת העשור של "מאסטר שף" היו עשרות מנות מגוונות, מקוריות, ביתיות וכאלה שהפילו לסתות. חצי הגמר עוד רגע יוצא לדרך, ואנחנו חזרנו לעשרת המנות המוצלחות של העונה שאתם פשוט חייבים להכין. זה הזמן להפשיל שרוולים

שחר גרני | mako | פורסם 21/10/22 7:00 
הכנפיים של בן גוריון - יניב שחר
הכנפיים של בן גוריון - יניב שחר|צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

הכנפיים של בן גוריון - יניב שחר

יניב שחר הוא אחד המתמודדים הלא צפויים בתחרות, ובכל מנה שהוא מגיש הוא ממציא את עצמו מחדש. אולי זאת אחת הסיבות שבזכותן הוא הבריק במשימת החומרים הלא שגרתיים – בה הכין את מנת הדג המשובחת שנקראה הכנפיים של בן גוריון. מי שאוהב לאכול ולהתעסק עם דגים עסיסיים ומלאי בשר, זה לגמרי המתכון בשבילו.

מיכל מוטיל - פונדנט שוקולד ואוכמניות
צילום: נתנאל ישראל

פונדט שוקולד ואוכמניות - מיכל מוטיל

איכות ודיוק בפרטים הקטנים אלו תמיד היו הקווים המנחים של מיכל מוטיל העונה. בנוסף להברקות שלה במטבח האסייתי, היא הכינה את הפונדט שוקולד ואוכמניות שגרם אפילו לאהרוני להרים גבה בקטע טוב, ולהתפעל מהטעם העשיר של הקינוח. מושלם לימים שבא לכם גם מתוק וגם חמצמץ.

 

גל מורן ישראלי - שורש סלרי ממולא
צילום: נתנאל ישראל

שורש סלרי ממולא עם בשר - גל מורן ישראלי

לכל חובבי הממולאים למיניהם - זה הזמן להתפקד. גל מורן ישראלי לא רק הייתה אחת המתמודדות המצטיינות של העונה, מנת עלה הסלרי הממולא עם בשר כיכבה בגדול וקיבלה את המנה המצטיינת שהעניקה לה את סיכת הזהב. מוכנים להתחיל לגלגל?

טבחה בסלק של שישי - סיוון בריק חן
טבחה בסלק של שישי - סיוון בריק חן|צילום: נתנאל ישראל

טבחה בסלק של שישי - סיוון בריק חן

הרגע שבו סיוון בריק אזרה אומץ והכינה בפריים טיים קוסקוס במיקרוגל– קבל עם ועדה – הוא רגע אייקוני. היא מציעה לנו בפשטות אופציה נוספת, קלה ומהירה יותר להכנת המתכון המסורתי, והכי חשוב – היא עושה את זה מבלי להתנצל. השופטים שכמובן לא ידעו כיצד המנה התבשלה, היו בשוק מהאיכות וציינו שהקוסקוס שלה רך כמו שלג. נגלה בסוד שאנחנו מאז ומתמיד הכנו קוסקוס במיקרוגל, אבל עכשיו גם יש לנו מתכון מנצח לטבחה בסלק של סיוון בריק חן 

אלעד אלזרה - פסטלה
צילום: נתנאל ישראל

פסטלה - אלעד אלזרה

שמחת החיים של אלעד אלזרה ניכרת בכל מנה שהוא הכין, והפסטלה שלו לחלוטין משמחת לבב אנוש. מדובר בסוג של לביבות תפוחי אדמה ובשר טחון מטוגנות, כאלה שכיף לאכול אותן ישר מהמחבת. מתאים בול לימי שישי בצהריים עם חלה, אריסה וסלט זיתים ותפוזים.

מפרום שורש סלרי - שני בן שימול
מפרום שורש סלרי - שני בן שימול|צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

מפרום שורש סלרי - שני בן שימול

זה לא סוד שכל מנה של שני בן שימול גורמת לנו לשקול רילוקיישן לשדרות ולהיות השכנים המועדפים שלה, אבל תבשיל אחד העונה הכתיר אותה בתואר – מלכת המפרום. אנחנו כמובן מדברים על מפרום השורש סלרי שהכינה תוך כדי שהיא נזכרת בטעמים ובריחות מבית סבתה, ונסכם בציטוט של מיכל אנסקי: "אם יש מתכון שצריך להכין העונה זה את המפרום שלך".

 

טארט טאטן תפוחים, ג'יזל שרה ללוש וגל מורן ישראלי
טארט טאטן תפוחים - ג'יזל שרה ללוש וגל מורן ישראלי |צילום: נתנאל ישראל

טארט טאטן תפוחים עם גלידת חלב ודבש – ג'יזל שרה ללוש וגל מורן ישראלי

את המשימה האקסטרימית ביותר – להכין מנה משותפת בלי יכולת לדבר – צלחו בענק ג'יזל שרה ללוש וגל מורן ישראלי, שהכינו כמעט בטלפתיה טארט טאטן תפוחים עם גלידת חלב ודבש. הקינוח הצרפתי גם מרשים וויזואלית ומתאים לארוחות משפחתיות או אירוח חברים, וגם זה בא בול בזמן לקראת המעבר לשעון לחורף שיחשיך אותנו מוקדם. לפחות נתנחם בביס החלומי הזה.

המבורגר חמישה תבלינים – עומר שיש
צילום: יעל יצחקי, viral press

המבורגר חמישה תבלינים - עומר שיש

בטאץ' הייחודי והאלגנטי של עומר שיש, הוא הכין המבורגר חמישה תבלינים בסגנון אסייתי עם ג'ינג'ר, שאלוט, גרידת ליים ומרכיבים נוספים איכותיים ששדרגו את המנה שלו שסימנה אותו כאחד המתמודדים המובילים העונה. לצד הקציצה העסיסית, הוא הכין ממרח תאילנדי וחמוצים שכיף לנשנש בצד.

עגבניות שרי ממולאות בבשר - הלל גרדי
עגבניות שרי ממולאות בבשר - הלל גרדי|צילום: נתנאל ישראל

עגבניות שרי ממולאות בבשר על אורז עם אטריות - הלל גרדי

האהבה והחיבור לטבע באים לידי ביטוי בכל מנה שהלל גרדי מכין, והוא נותן את הכבוד הראוי לכל חומרי הגלם שהוא עובד איתם. לכן היה לגמרי טבעי שבמשימת המנה הביתית שלו, הוא בחר להכין עגבניות שרי ממולאות בבשר על אורז עם אטריות, וסיפר שבילדות הכיר את השילוב של אורז עם אטריות בבית של אחד מחבריו בקיבוץ.

תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן