כל אחד מחברי נבחרת העשור של "מאסטר שף" (הערב אחרי החדשות, קשת 12), חולם להכין מנה שתהיה מאסטר פיס, כזו שהלסת של השופטים תישמט ממנה. הם מתכננים את המנות לפרטי פרטים, בוחרים את המרכיבים המתאימים, ועושים הכל כדי שהוויז'ן שלהם יתגשם. אבל מה קורה כשפתאום מצטרף למשוואה אדם נוסף שצריך להתחשב בו וברצונות שלו? כשוויז'ן נוסף תופס מקום?

זה לא סוד שתקשורת טובה היא המפתח לעבודת צוות מוצלחת, הדרך שבה אנו מעבירים לצד השני את הרצונות והמטרות שלנו, היא זו שעושה את ההבדל. אבל הערב, לא רק שהמתמודדים יצוותו לצמדים, וילמדו תוך כדי תנועה איך זה לעבוד אחד עם שני כשהשעון ברקע מתקתק, הם יצטרכו לעשות זאת ללא מילים. בכל רגע נתון רק אחרי מבני הזוג יהיה על עמדת הבישול, והמתמודד השני יצפה בו דרך המסך - אבל לא ישמע אותו. מדובר באתגר שייתכן שגם הזוגות הוותיקים והמנוסים ביותר לא היו מצליחים לעמוד בו, לכן הכנו את המדרך לעבודה משותפת, כן גם לכזו בלי מילים. קדימה, הספירה לאחור עומדת להתחיל.

 שחרור שליטה

להרבה מאיתנו, ובעיקר לפרפקציוניסטים שמבנינו יש תחושה שאם נשחרר שליטה העולם יקרוס ואיתו גם חיינו. אבל לפעמים השחרור הזה יסחוף אותנו למחוזות חדשים, יצירתיים ופורים יותר. הערב המתמודדים יעמדו בפני האתגר הזה, הם יעברו מעמדה בה הם שולטים על כל פרט במנה שלהם, למקום בו הם צריכים לעבוד בשיתוף פעולה. אנחנו בטוחים שלרובם יהיה לא קל, אבל אם הם ישחררו את הצורך לשלוט ויזרמו עם הסיטואציה, דברים חדשים יוולדו לעולם. הרבה יכול לקרות כששני מוחות ובעיקר ארבע ידיים טובות יעבדו יחדיו למען מנה אחת.

דוד כהן (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
למי דוד יצוות? | צילום: מאסטר שף, קשת 12

קריאת שפת גוף

בזמן שהאידיאל הוא ששני הצדדים יתקשרו את האמת שלהם, לא תמיד האדם שעומד מולנו אומר את אשר על ליבו. לפעמים זה לא קל להגיד את האמת, להכריז לעולם את מה שאנחנו באמת מרגישים ורוצים, ולכן חשוב מאוד לקרוא את שפת הגוף של האדם שמולנו ולראות כיצד הוא מגיב כשאנחנו אומרים דברים מסוימים. עם זאת, אל תסיקו מסקנות באופן מידי, אלא תפתחו על כך שיחה כנה.

עומר שיש (צילום: מאסטר שף, מתוך "מאסטר שף")
מתכונן למשימה? | צילום: מאסטר שף, מתוך "מאסטר שף"

רצון ללמידה

לא משנה כמה נרגיש שאנחנו טובים במה שאנחנו עושים, תמיד יש עוד מקום ללמידה, תמיד האדם שעומד מולנו יכול ללמד אותנו דבר או שניים. לכל אחד ממתמודדי "מאסטר שף", יש יכולות פנומנליות במטבח, וידע נרחב. לכן, אפשר להסתכל על המשימה הזאת כמקור ידע בלתי נדלה. המקום בו אפשר ללמוד טכניקות חדשות, לזרום עם טעמים שלא יצא לנסות ומנות שמעולם לא היו חושבים עליהם. 

שני בן שימול משתפת בגילוי לב (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
ממתינה להזנקה | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12

לצאת מהקופסה

זה קל להישאר בקומפורט זון שלנו, אנחנו כבר יודעים במה אנחנו טובים, במה פחות, ומה מתאים לנו. אבל להישאר שם, זה אומר לעמוד במקום. לכן חשוב לצאת מהקופסה הנוחה שלנו, להעז להיכנס למחוזות שלא מוכרים לנו, גם אם לוקח לנו זמן לעכל שינויים. פעם אחר פעם מתמודדי "מאסטר שף", נדרשים לצאת מהקופסה עם מנות שירשימו את השופטים המנוסים, אבל הפעם הם ידרשו לצאת משתי קופסאות יחדיו. מדובר באתגר לא פשוט, אבל אלו שיצליחו לצאת משתי הקופסאות הללו יוכלו ליצור מנה מרהיבה שעוד לא הייתה כמוה.

מיכל מוטיל (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
ככה יוצאים לדרך | צילום: מאסטר שף, קשת 12

בניית בסיס איתן

כשמו כן הוא, בסיס איתן הוא הבסיס לכל קשר מוצלח בחיים, בין אם מדובר בזוגיות רומנטית ובין אם מדובר בחברות אפלטונית או מערכת יחסים עם עמיתים לעבודה. נכון, אי אפשר לבנות בסיס איתן בכמה דקות, שעות או אפילו ימים, זה דורש השקעה והקשבה לצרכים ולרצונות של האדם אשר עומד מולנו. אבל לאט ובזהירות, אותו בסיס יבנה ויוליד דברים טובים מאוד.

ג'יזל שרה ללוש (צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12)
קדימה, למטרה | צילום: מתוך "מאסטר שף", קשת 12