אני יודעת, יש משהו קצת אבסורדי בזה שהעולה משווייץ נותנת לכם מתכון לבקלאווה, אבל בואו תראו, מה יש לכם להפסיד. הבקלאווה שלי שונה קצת מזו המסורתית: במקום להשתמש בבצק פילו אני מכינה אותה עם בצק עלים על בסיס חמאה (יש לקנות בסופר) - זה גם יותר פשוט וגם הרבה יותר טעים. אם אתם בכל זאת מעדיפים פילו אתם מוזמנים להשתמש בו, רק הקפידו למרוח כל עלה בחמאה מומסת או שמן. רוצים מתכון פרווה? השתמשו בבצק עלים רגיל, ללא חמאה. השינוי השני המשמעותי הוא שאני מכניסה לסירופ של הבקלאווה גרידת לימון, שמוסיפה המון טעם. מומלץ בחום.

בקלאווה של אביבה פיבקו (צילום: עודד קרני)
הבקלאווה של אביבה. בצק עלים - יותר פשוט ויותר טעים | צילום: עודד קרני

בקלאווה

המצרכים (תבנית 20 ס"מ על 30 ס"מ):
חבילה בצק עלים על בסיס חמאה. חשוב שיהיה קר מאוד
1/2 -1 כפית גרידת לימון
60 מ"ל מיץ לימון
350 גרם סוכר
370 מ"ל מים
90 גרם דבש
200 גרם צנובר
200 גרם פיסטוק מקולף
200 גרם שקדים מקולפים
2 כפיות קינמון

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את הסוכר עם גרידת הלימון והמים (משאירים 2 כפות מהסוכר בצד) תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש בינונית 5 דקות אחרי הרתיחה.

2. מוסיפים את הדבש ומיץ הלימון ומבשלים עוד 2 דקות. מורידים מאש ומצננים מעט.

3. טוחנים את השקדים, הצנוברים והפיסטוק עם 2 כפות הסוכר והקינמון.

4. מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של בצק עלים, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בעוד שכבה של בצק עלים.

5. חותכים בעזרת סכין טובה למעוינים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.

6. מוציאים מהתנור, ומיד מוזגים את הסירופ מעל.

 >> בשבוע שעבר הכנו עוגת סניקרס ללא אפייה
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק