תבנית שקעים מאפינס ומערוך (צילום: Nathan Blaney, GettyImages IL)
תבנית מאפינס. כדאי לשים מנז'טים | צילום: Nathan Blaney, GettyImages IL

למאפינס יש אינספור וריאציות – נתחיל עם מתכון שהוא גם לא קשה להכנה, גם טעים, ובעיקר יפה. מאפינס זה מסוג המאפים שנורא כיף להגיש, ולא רק לאכול. כל אחד מקבל עוגה משלו, ואנשים, ילדים ומבוגרים כאחד, פשוט מתים על זה.

הציפוי, כמובן, יכול להשתנות, לפי בחירתכם וטעמכם. אם אתם מכוונים ליומולדת של ילדה, למשל, אתם יכולים לצפות את המאפינס בקצפת צבועה בטיפה צבע מאכל ורוד, ולקשט בפרח קנוי של בצק סוכר. ליום הולדת של בן אפשר לקשט אותם בקצפת כחלחלה, ולפזר סוכריות צבעוניות. ואת כל זה אפשר לעשות יחד עם הילדים, שייהנו גם הם.

אם החלטתם לאמץ את רעיון המאפינס, נותר לכם רק להצטייד בתבנית מתאימה. יש תבניות למאפינס מסיליקון ויש ממתכת. באלו שעשויות מתכת צריך לשים מנז'ט נייר, כי אחרת הם נדבקים לתבנית. תבנית סיליקון מספיק לשמן טיפה עם ספריי שמן. אופציה נוספת היא להכין את המאפינס בתבניות מאפינס חד פעמיות – הכי פשוט ונוח.

מאפינס של אביבה (צילום: אביבה פיבקו)
מאפין וניל של אביבה. פשוט להפליא | צילום: אביבה פיבקו

מאפינס וניל עם קרם קפה ואגוזי לוז

המצרכים:
למאפינס (12 יחידות):
120 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (1/2 כוס של 200 מ"ל ועוד כף גדושה)
180 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
125 מ"ל חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות אבקת סוכר
1 כפית קפה נמס
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס נוטלה
50 גרם ברס (שברי אגוזי לוז מסוכרים. יש לקנות בחנויות המתמחות בצורכי אפייה ובמרכולים גדולים. אם אתם לא מוצאים, אפשר להשתמש בשברי אגוזי לוז רגילים)

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם המאפינס: מערבבים במיקסר (אפשר ידני, עם וו הקצפה) את כל החומרים (חמאה, סוכר, קמח, אבקת אפייה, חלב, ביצים ותמצית וניל). מתחילים במהירות נמוכה ולאט לאט מגבירים.

2. מוזגים את התערובת (הכי קל בעזרת מצקת) לתבנית המאפינס (12 יחידות), ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מצננים.

3. מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת עם האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר והקפה הנמס במשך כדקה, עד שמתקבל קרם סמיך.

4. מורחים על כל מאפין נוטלה, וטובלים עם הצד של הנוטלה באגוזים המסוכרים.

5. מקשטים עם קרם הקפה בעזרת שק זילוף. שומרים בקירור בקופסה אטומה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מאפינס וניל עם קרם קפה ואגוזי לוז
 >> בשבוע שעבר הכנו לחם בריאות משגע
>> ובינתיים אצל סמדי בומבה: חמין לשבת