שייק הוא אחד הפתרונות המעולים לימים הרותחים שעוברים עלינו עכשיו. הוא גם מצנן, גם מתוק וטעים וגם מזין מאוד. אם אתם לא מאלה שהכינו שייקים בבית עד עכשיו, דעו לכם שהחלקים הכי מסובכים בהכנה הם הוצאת הבלנדר מאחסון, והשטיפה שלו בסוף. ההצעה שלי היא פשוט לתת לו להישאר על השיש עד סוף הקיץ, וגם לנושא הניקיון יש טריק: ממלאים את הבלנדר במים עד לרבע מגובהו, מוסיפים מעט סבון ומפעילים – כך הוא יתנקה בקלות ובמהירות. יש שאריות? הקפיאו אותן בכלים לארטיקים, ותהיו מסודרים עם קינוח למחר.

שייקים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
שייקים. תשאירו את הבלנדר בחוץ, עוד תזדקקו לו | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אז מה שמים בשייק? אפשר להסתפק בפירות, אבל עדיף לנצל את ההזדמנות ולהוסיף מעט ערכים תזונתיים שלא קיימים בפירות. אז מה אפשר להוסיף?

גרגירים וזרעונים. גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת או פשוט טחינה, שהיא בעצם ממרח של גרגירי שומשום. הוספה של טחינה גולמית לשייק תיתן טעם שמזכיר חלבה, ותספק שומנים טובים, סידן וברזל. שילוב מוצלח במיוחד הוא בננה, תפוח וטחינה.

אגוזים. שקדים (או שקדייה, שהיא ממרח שקדים), אגוזי קשיו, פקאנים, אגוזי מלך, מקדמיה ועוד. אם יש לכם בלנדר טוב הוא ירסק את האגוזים למרקם חלק לחלוטין. אגב, אגוזים עשירים בין היתר בשומן, ויכולים לעזור להעשיר קלורית את השייק לילדים רזים.

אבוקדו. כן כן. נסו למשל בננה, אגס ואבוקדו.

פירות יער. בסופרים הגדולים אפשר לקנות פירות יער קפואים, שעשירים מאוד תזונתית ויכולים לשדרג את השייק גם בטעם וגם בצבע.

דגנים. שיבולת שועל, כף אורז מבושל או קינואה מבושלת - תוספת לא דומיננטית מבחינת הטעם, שעוזרת ליצור תחושת שובע ומעשירה מבחינת ערכים תזונתיים וסיבים.

תבלינים. קינמון הוא האהוב עליי בהקשר של שייקים, אבל אפשר ללכת רחוק יותר ולהוסיף כורכום, למשל, שהוא מאוד בריא ולא מאוד דומיננטי מבחינת טעם. גם ג'ינג'ר יכול להיכנס בקלות לשייק, לחובבי הז'אנר.

עשבי תיבול. הלימונענע כבר הפך למשקה נורמטיבי, אבל יש עוד עשבי תיבול שיכולים לתת טעם מעניין לשייק שלכם; אבטיח ובזיליקום, למשל, הוא שילוב ייחודי וטעים.

ירקות. היום מאוד טרנדי לשתות שייק ירוק. לא כולם זורמים עם זה, אבל בהחלט שווה לנסות להוסיף עלה אחד של חסה, מעט תרד או מנגולד. אפשרות נוספת היא להישאר בירקות המתוקים יותר כמו גזר וסלק.

פירות יבשים. תמר, צימוקים או משמש מיובש ימתיקו נהדר את השייק שלכם, ויהיו הרבה יותר בריאים מסוכר.

חלב. חלב רגיל, חלב עזים, חלב קוקוס, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, חלב סויה או חלב אורז - כל אלה יכולים להיכנס לשייק, שלא לדבר על יוגורטים טבעיים.

שייקים עם גרנולה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
הצעת הגשה: מוסיפים גרנולה וזוללים בכפית | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

שייק סגול (בננה-אוכמניות)

המרכיבים:
1 בננה
1/2 תפוח
1 כף שקדייה
1/4 כוס אוכמניות שחורות
1/4 כוס מים
4 קוביות קרח

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים.

שייק כתום (תפוז, משמש ודבש)

המרכיבים:
1 תפוז (שלם! קולפים, חוצים באמצע הפלחים, מוציאים את החרצנים ושמים את כולו בבלנדר)
4 משמשים מגולענים
2 כפות שיבולת שועל
1-2 כפיות דבש (לפי הטעם)
מעט קינמון
4 קוביות קרח

אופן ההכנה:

שמים את כל הרכיבים בבלנדר וטוחנים.

* להכנת שייק אדום כמו בתמונה הוסיפו פטל למרכיבים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

שתפו, ותצילו עוד כמה נשמות תועות מהחמסין

>> בשבוע שעבר הכנו גרנולה מותאמת לילדים
>> והנה קציצות בשר וחצילים מעולות