
מאפה תרד, כרישה ופטהאין תחושה מספקת יותר מזאת של נגיסה בבצק פריך עם מילוי עשיר של גבינות וירוקים, ובשביל הגיוון וההעשרה נשתמש הפעם בבצק יופקה. סופר קליל, טעים בטירוף וקראנץ' מהמם שנשמע למרחקים![]() צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מטגנים את הכרישה עם שמן זית עד להזהבה. 2מחממים תנור ל-200 מעלות. 3מערבבים בקערה תרד, פטרוזיליה ואת הפטה (אם רוצים - אפשר להוסיף גם כוס קשקבל מגוררת), מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. 4מניחים דף בצק יופקה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים על גבי הבצק את תערובת התרד ומעליה מפזרים את הכרישה המטוגנת. 5מניחים את דך היופקה השני מעל הכל, מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 6אופים כ-20 דקות עד שהבצק שזוף ופריך. בתיאבון! *אפשר להשתמש גם בבצק פילאס/פילו >> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון מאפה תרד, כרישה ופטה מבצק יופקה. כל כך קל וטעים|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |