אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

שווארמה פרגיות בבצל ותבלינים

יש לכם חבילה של פרגיות במקפיא, ואתם תוהים מה תהיה הדרך הטובה ביותר לנצל אותה? זאת התשובה: שווארמה שמתחילה בתנור ומסיימת במחבת, טעימה ברמות שאין דברים כאלה

|mako אוכל| פורסם07:30
המתכון הכי טוב שלי: שווארמה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.7176reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

פרגיות(ירכי עוף ללא עור ועצמות) הן החלק העסיסי ביותר בעוף, החלק שמתבשל יותר זמן ומרוויח מאוד מבישול בשתי פעימות – גם בישול וגם צלייה, שמותירה את הנתחים עם קצוות מושחמים יפה.

תבלינים: מתבלים בתבלינים חמים - פפריקה, כורכום וכמון, ואפשר גם קארי.

בצל מטוגןבשמן ותבלינים, נותן טעם נוסף למנה.

התוספותעושות את המנה אז לא לוותר עליהן.

המצרכים (4 מנות):

  • 4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצמות)
  • רבע כוס שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 בצל, חצוי ופרוס

להגשה:

  • פיתות או טורטיות
  • סלט ירקות
  • עמבה (לא חובה)
  • טחינה
  • חמוצים

אופן ההכנה:

1מערבבים את שמן הזית עם התבלינים.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

>> לכל המתכונים הכי טובים

2מניחים את נתחי הפרגיות בתבנית, יוצקים את השמן המתובל, מכסים ומשרים רבע שעה לפחות (אפשר גם 4-5 שעות בקירור).

3מחממים תנור ל-200 מעלות.

4צולים את הפרגיות בשמן המתובל שבו שרו הנתחים כ-40 דקות (ללא כיסוי), עד שהנתחים עשויים יפה. מקררים (לא נפטרים מהשמן). אם רוצים לדחות את המשך ההכנה, הפרגיות יישמרו יומיים-שלושה בכלי סגור במקרר.

5לפני ההגשה פורסים את נתחי הפרגיות.

6מחממים מחבת עם השמן המתובל שבו נאפו הנתחים ומטגנים את רצועות הבצל 3-5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את רצועות הפרגיות ומטגנים דקה-שתיים יחד.

7מחלקים את הרצועות בין הטורטיות או הפיתות, מוסיפים סלט, עמבה, טחינה וחמוצים ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il