
המתכון הכי טוב לסלט ניסואזהניסואז המושלם, זה שתמיד נרצה לחזור אליו, כולל טונה איכותית, ירקות מצטיינים, תפוחי אדמה, ביצה קשה שהחלמון בה לא קשה לחלוטין, ורוטב קלאסי מ-4 מרכיבים![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
ניסואז הוא הגרסה האלגנטית ונטולת הגלוטן לסנדוויץ' התוניסאי, שהמהגרים מתוניס הביאו לניס. אפשר להגיש אותו כמו בודהה בול, אבל בינינו הכי טעים לערבב ערבוב הגון, כדי שהמרכיבים ישפיעו אחד על השני. ירקות מצטיינים:עגבניות אדומות ועסיסיות,מלפפונים פריכים וקשים, עלי חסה רעננים. טונה:משומרת בשמן זית, מתוצרת ספרד או איטליה. ביצה: מבושלת לתלפיות,טעימה וחמימה, שבושלה במיוחד עבור הסלט. תפוחי אדמה:מבושלים או אפויים, העיקר שיהיו רכים אבל לא מתפרקים. רוטבקלאסי:שמכיל שמן זית, מיץ לימון, שום וחרדל. המצרכים :ל-4 מנות:
לרוטב:
אופן ההכנה: לא חייבים לערבב|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל1מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מי מלח כ-45 דקות או עד לריכוך. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הביצים ומבשלים עוד 6-8 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את החלמון שלכם. 2חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. 3בקערת הגשה מרכזית או ארבע קערות אישיות מסדרים את מרכיבי הסלט בקבוצות (או לחלופין פשוט מערבבים הכל יחד). 4מערבבים שמן זית עם לימון, חרדל ושום. מזלפים על הסלט ומגישים. אבל בינינו - הכי טעים לערבב בכל זאת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |