
עוגת וניל ופירורי קינמון או קקאואחד המתכונים האהובים של קרן אגם: עוגה ונילית ממכרת (מבוססת על מתכון של איילת הירשמן המדהימה) שבמקור מכינים עם פירורי קינמון, אבל יותר כיף לערבב עם קקאו![]() צילום: קרן אגם ונופר צור, נשואה למאפייה, הוצאת מודן |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק 11 על 30 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה. 2שמים בקערה את החמאה, השמן, הקמח והסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת פירורים. הדרך הנוחה ביותר ליצירת פירורים מושלמים היא להמשיך את העיבוד עם הידיים: מפוררים ומשפשפים את התערובת בין שתי הידיים עד שנוצרים פירורים גסים. מוציאים שלושת רבעי כוס מהפירורים ושומרים בצד. 3מוסיפים לקערה את הביצים, תמצית הווניל, אבקת האפייה והשמנת החמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים את התערובת לתבנית. 4מוסיפים את הקינמון (או שילוב של קינמון וקקאו) לפירורים ששמרנו בצד ומערבבים היטב. 5מפזרים את הפירורים באופן אחיד מעל העוגה ואופים 40 דקות עד שהפירורים משחימים וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו. 6מצננים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. העוגה נשמרת עד ארבעה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר. ** לגרסת פרווה ממירים את החמאה ברבע כוס שמן נוספת, ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס באותה הכמות. ** סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום או לשלב ביניהם. כריכת הספר|צילום: יעל אילן, נשואה למאפייה, הוצאת מודןלעוד מתכונים קלים ומעולים מהספר של קרן אגם קרן אגם נשואה למאפייה, הוצאת מודן. מחיר קטלוגי 128 שקלים, אבל יש מבצעים כל הזמן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |