אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

חוששים שייצא יבש? אל דאגה, את הקציצות האלה מכינים עם פרגית, לא חזה. חוששים מרוטב משעמם? אין מה לחשוש, ברוטב הזה יש כל טוב ויותר. חוששים שסתם לא יצליח לכם? חברים, מדובר במתכון של רעות עזר, ברור שיצליח

|mako אוכל| פורסם07:24
קציצות עוף ובורגול (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
Rating:4.7258reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לקציצות:

  • 500 גרם פרגית טחונה
  • 200 גרם בורגול עבה
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל גדול, מגורר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • חצי כוס פירורי לחם דקים
  • מלח
  • חצי כפית בהרט
  • פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית, ועוד קצת לטיגון

לרוטב:

  • שמן זית, לטיגון
  • 2 כרישות, פרוסות דק
  • 1 בצל לבן, פרוס דק
  • 15 פטריות שמפיניון, חצויות
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • מלח
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1משרים את הבורגול במים פושרים 20 דקות.

2מערבבים את כל מרכיבי הקציצות (כולל הבורגול המושרה), יוצרים קציצות שטוחות וצורבים במחבת עם מעט שמן זית.

3הרוטב: מטגנים את הכרישה והבצל בסיר רחב עד להזהבה.

4מוסיפים את הפטריות והסלרי וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.

5מתבלים במלח, כמון ופלפל שחור, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומכניסים בזהירות את קציצות העוף.

6מבשלים 30 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il