אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

שטרודל תפוחים וקינמון מבצק יוגורט

בצק יוגורט הוא בצק בלקני מושלם, שיכול להתאים לכל סוגי המאפים - מתוקים ומלוחים. כאן הוא מחליף את הפילו או בצק העלים ויוצר שטרודל טעים טעים, במרקם שמזכיר בצק שמרים. משונה לכם? אנחנו מבטיחים שתאהבו

|mako אוכל| פורסם07:25
Rating:4.887reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם (כ-3 וחצי כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • חצי כוס שמן (זית עדין או רגיל)
  • 2 גביעי יוגורט יווני (130 גרם לגביע)
  • 1 ביצה

למלית:

  • 4 תפוחי עץ מזן גרני סמית או דלישס
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כפית קינמון
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

להברשה:

  • ביצה טרופה עם כף מים

אופן ההכנה:

1מכינים בצק: מערבבים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה.

2מוסיפים את השמן, היוגורט והביצה ולשים כ-2-3 דקות, או עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה שנפרד מהדפנות. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

3מכינים את מלית התפוחים: מקלפים וחותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות. מערבבים עם יתר החומרים ומאדים כ-3 דקות במחבת (או דקה וחצי במיקרו) לריכוך. מצננים.

>> המתכונים הכי שווים לסוכות

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים הכי דק שאפשר ומניחים שליש מכמות התפוחים בקצה הקרוב של כל יריעת בצק. מגלגלים לשטרודלים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה עם מעט מים.

6אופים כ-30-25 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il