אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון

לא יודעים למה, פתאום נזכרנו במתכון הזה של יוסי שטרית, ובא לנו עליו בטירוף. אולי זה הארטישוק הירושלמי שקרץ אלינו מהמדפים, אולי השילוב האדיר של כורכום ולימון - כך או כך, זה מה שאנחנו מתכוונים לבשל היום

|קיטשן מרקט| פורסם07:00
קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.5255reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 500 גרם פרגית, טחונה גס
  • 1 בצל אדום, קצוץ
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן קנולה, לטיגון
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך גס
  • 10 שיני שום שלמות
  • חצי לימון, שטוף היטב ופרוס דק (עם הקליפה)
  • 1 ליטר ציר עוף (או מים)
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף כורכום
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס גרגירי חומוס, שהושרו במשך הלילה (או מוקפאים)

אופן ההכנה:

1מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים בקערה פרגית, בצל, שמיר, פטרוזיליה, מלח ומעט פלפל שחור עד לקבלת תערובת אחידה. מכדררים לקציצות ומניחים בצד.

2מטגנים את הקציצות במחבת רחבה כ-2 דקות מכל צד ומניחים על צלחת עם נייר סופג.

3מכינים את התבשיל: מסדרים בסיר רחב שוליים את הארטישוק הירושלמי, השום, הקציצות המטוגנות ופרוסות הלימון, מכסים בציר עוף ומוסיפים את מיץ הלימון.

4מתבלים בכורכום, סוכר ומלח ומפזרים את גרגירי החומוס.

5מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי-שעתיים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il