מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה

קינוח קליל להכנה עם שילוב מושלם של שוקולד וקוקוס. מכיוון שהוא כל כך פשוט ולא דורש אפייה, ניתן להכין אותו עם הילדים

|mako אוכל| פורסם16:56
ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה - מוכנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לשכבת הבסיס:

  • 200 גרם שוקולד מריר בקוביות או מטבעות
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 400 גרם ביסקוויטים

לשכבת הקוקוס:

  • 3 כוסות (210 גרם) קוקוס טחון
  • 1 פחית (כ-400 גרם) חלב ממותק

לציפוי השוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1שכבת הבסיס: מניחים את קוביות/מטבעות השוקולד יחד עם החמאה והחלב בקערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד והחמאה ועד לקבלת תערובת חלקה.

2מעבירים את הביסקוויטים לשקית אטומה. בעזרת מערוך מועכים אותם קלות על מנת לקבל שברי ביסקוויטים. כדאי לשים לב שלא נוצרים ממש פירורים אלא שברים די גדולים.

3מעבירים את שברי הביסקוויטים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של הביסקוויטים. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (לחילוץ קל) ומהדקים היטב לבסיס בשכבה אחידה. מעבירים לקירור להתייצבות למשך שעה לפחות.

4כששכבת הבסיס יציבה מכינים את שכבת הקוקוס: מערבבים יחד את הקוקוס הטחון והחלב הממותק עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בעזרת החלק האחורי של כף לשכבה אחידה. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את הציפוי.

5ציפוי השוקולד: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על השוקולד. מניחים לדקה-שתיים. מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ולקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט. יוצקים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס, ומטים את העוגה כך שהשוקולד יצפה את כולה באופן אחיד. מעבירים לקירור להתייצבות ל-4 שעות לפחות.

6מוציאים מהמקרר וחותכים לקוביות קטנות. העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור.

* המתכון מתאיםלתבנית מרובעת בגודל 24X24 ס"מ

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il