אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

מָסָפָּן: מרציפן בולגרי

ממתק שקדים כמו שעושים אותו בבולגריה. מתוק וטעים שאין כדוגמתו

|mako אוכל| פורסם15:08
מספן (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.8160reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 300 גרם שקדים לא קלויים עם קליפה
  • 300 גרם (3 שקיות) אבקת סוכר
  • מיץ מלימון אחד
  • מים

לעיצוב (לא חובה):

  • תבנית קטנה
  • בד טול

אופן ההכנה:

1מניחים את השקדים בקערה עם מים רותחים ל-10 דקות. אחרי 10 דקות מסננים, מקלפים ומעבירים ישר למים קרים כדי למנוע השחרה.

2מניחים את השקדים הקלופים על מגבת נקייה ומייבשים אותם.

3מניחים את השקדים הקלופים במעבד מזון וטוחנים עד שהם נגרסים, אך לא הופכים לאבקה דקה. ממשיכים לעבד ומוספים אבקת סוכר - 100 גרם (שקית אחת) בכל פעם.

4מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ו-2 כפות מים וממשיכים לעבד עד שהתערובת הופכת לכדור בצק, ואין פירורים על דופנות מעבד המזון.

5מערבבים את שארית מיץ הלימון עם מים. טובלים את הידיים במים הלימוניים ויוצרים כדורים מהבצק. אם רוצים להכין את המספן בתוך תבנית קטנה ומיוחדת - טובלים את הטול במי הלימון, מניחים אותו בתוך התבנית וממלאים במספן. מהדקים היטב ושולפים החוצה את המספן בעזרת הטול. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il