אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

מרק עגבניות עם פסטה ואוזו

מרק העגבניות הזה טעים גם חם (עם מזגן בפול פאוור) וגם קר, ויש בו אלמנט אחד זערורי שהופך אותו לכוכב של הקיץ שלנו: קוראים לזה אוזו, וכמה שיש יותר ממנו בחיים, יותר טוב

|mako אוכל| פורסם07:21
מרק עגבניות עם פסטה ואוזו (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.267reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • חצי פלפל ירוק חריף (או לפי דרגת החריפות הרצויה), קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3-2 כפות אוזו (או עראק)
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 פחית (400 מ"ל) שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 מכל קטן רסק עגבניות
  • 750 מ"ל (3 כוסות) ציר עוף (או ציר ירקות)
  • רבע כוס שמנת מתוקה

להגשה:

  • 100 גרם פסטה מבושלת
  • עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1מחממים סיר עם שמן ומאדים בצל, סלרי וגזר עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים צ'ילי ושום ומאדים עד שניחוח השום מורגש, אך השום לא משחים.

2מוסיפים אוזו ומבשלים עד שהוא כמעט מתאדה לגמרי.

>> בפעם שעברה הכנו פסטה בסגנון מוסקה

3מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 דקות.

4מגישים חם או קר, עם פסטה ועלי בזיליקום טריים או פטרוזיליה טרייה קצוצה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il