
לכבוד יום העצמאות האמריקאי, הבאנו לכם את אחד המתכונים הכי אמריקאיים שיש: עוף מטוגן קלאסי. המתכון האמריקאי גורס כי יש להשרות את פיסות העוף בחובצה (רוויון) כדי לרכך אותו ולהעשיר את טעם העוף. שומרי הכשרות יכולים לוותר על שלב ההשרייה, להחליף את הרוויון ב-2-3 ביצים טרופות ולטגן אותו כמו שניצל.
המצרכים :
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור, המלח (לא להתקמצן) והפלפל השחור. שומרים בצד ככוס-כוס וחצי מהתערובת. שופכים אל קערה נפרדת את הרוויון, מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים. 2שמים את פיסות העוף בקערת הקמח, כך שיצופו היטב מכל הכיוונים ומעבירים אותם אל קערת הרוויון. מוודאים שכל חלקי העוף שקועים בנוזל, מכסים ומעבירים להשרייה במקרר של שלוש שעות (אפשר גם לילה שלם). אם אתם מכינים את הגרסה הכשרה למתכון, מוותרים על שלב הרוויון. 3קצת לפני שמוציאים את העוף מהמקרר, יוצקים את השמן למחבת גדולה וכבדה ומחממים אותו. 4מוציאים את העוף מהרוויון מנערים אותו מעט ומעבירים אותו לצלחת עם תערובת הקמח ששמרנו בצד. מגלגלים את העוף בתערובת הקמח כך שיצופה היטב מכל הצדדים. בגרסה הכשרה: טורפים 2-3 ביצים, טובלים את העוף בקמח, אז בביצה ואז שוב בקמח. 5בודקים את השמן: אם פיסת לחם הופכת מטוגנת בצבע חום בהיר תוך כדקה, השמן חם מספיק. מעבירים את העוף אל השמן ומטגנים כרבע שעה עד 20 דקות את העוף. באמצע הטיגון הופכים את העוף לצד השני - עדיף לעשות זאת פעם אחת בלבד, ולא להפוך אותו כל הזמן. מומלץ מאוד לעבוד בנגלות ולא להעמיס את המחבת. כמו כן, במהלך הטיגון מומלץ לשחק עם טמפרטורת השמן - להנמיך את האש אם אתם רואים שהוא נהיה זהוב מהר מדי, או להגביר אותה אם הטיגון איטי מדי. 6מעבירים את העוף המטוגן לצלחת או תבנית עם נייר סופג, ממליחים, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |