
סופריטו עוף ותפוחי אדמהלא מעט שמן יש במתכון הזה, אבל בבקשה אל תנטרו לו על כך. מדובר בתבשיל חלאבי של עוף וצ'יפס שמתחיל בטיגון רציני, ונגמר בשעה ומשהו של בישול. והטעם - אלוהי![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
צלי של עוף (או בקר) ותפוחי אדמה מהמטבח החלאבי. המתכון נראה כל כך פשוט להכנה, ורק אחרי שטועמים מבינים כמה שהוא חכם. מטגנים את שני מרכיבי התבשיל ואז מבשלים אותם יחד. סוד הפשטותתפוחי אדמה:לא משנה הסוג, העיקר שיהיו טריים. חותכים לחתיכות גדולות. עוף:רק טרי, עדיף עם עור, שמשאיר אותו עסיסי. שמן:יש לו כאן תפקיד משולש: הוא מוסיף טעם ממש כמו תבלין, הוא יוצר מרקם פריך בטיגון והוא אוטם את הנתחים כך שאפשר להסתפק במעט נוזלים. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף. מפזרים קליפת לימון, מעסים את העור ומניחים בצד. 2מחממים שמן לטיגון עמוק. רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? >> לכל המתכונים הכי טובים שלנו 3מטגנים את תפוחי האדמה בכמה מחזורים, 10 דקות לפחות בכל פעם, או עד להזהבה עמוקה. ממליחים את הצ'יפס שהתקבל ושומרים להמשך. 4נפטרים מרוב השמן ומשאירים רק ס"מ עד ס"מ וחצי. מטגנים את חלקי העוף 10 דקות מכל צד עד להזהבה. 5מוסיפים את תפוחי האדמה ויוצקים פנימה חצי כוס מרק או מים רותחים. מגבירים את האש ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים פלפל שחור וכורכום ועוד חצי כוס מרק או מים רותחים, ומנמיכים אש למינימום. >> לבלוג של אורלי -סיר פלא 6מכסים ומבשלים שעה עד שעה ורבע, או עד שהעוף מתפרק בקלות מהעצמות ותפוחי האדמה רכים. תגיות:סופריטו ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |