אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

תחתיות ארטישוק של סבתא פיפינה

מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי פרגיות ברוטב סמיך. מנה שממלאת את הבית בריחות נהדרים

|mako אוכל| פורסם15:41
תחתיות ארטישוק ממולאות - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לרוטב:

  • 3 בצלים קצוצים
  • 2 יחידות של מקלות סלרי, חתוכים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף רכז רימונים (לא חובה)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס מים חמים

למילוי:

  • 1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות (אני השתמשתי בסנפרוסט)
  • 500 גרם פרגיות טחונות (אפשר גם בשר בקר)
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות פטרוזליה קצוצה
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר את הבצל כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הסלרי, השום, רכז הרימונים, התבלינים והמים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה.

2מכינים את המילוי לתחתיות הארטישוק: מערבבים את כל חומרי המילוי (למעט התחתיות), ממלאים את התחתיות ומניחים בסיר עם הרוטב.

3מבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם בעדינות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il