
המצרכים (16 מנות):לבצק:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית 20X20 ס"מ בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית מלבנית בגודל דומה). 2טורפים חמאה ואבקת סוכר בקערה גדולה, עד לקבלת משחה קרמית. 3מוסיפים שני סוגי קמח, תבלינים ומלח וטורפים היטב עד לקבלת פירורי בצק גדולים. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. 4אופים כ-10 דקות, עד לתחילת השחמה. 5בינתיים מכינים את שכבת האגוזים: מחממים בסיר חמאה, מייפל, סוכר ומלח, עד להמסה. מוסיפים שמנת, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש. 6מוסיפים לסיר את כל האגוזים ומערבבים היטב, עד לציפוי מלא בתערובת הקרמל. יוצקים מעל הבסיס החצי-אפוי. 7מחזירים לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהמלית מתחילה לבעבע. מצננים, מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים. הערות: * אפשר לשחק עם התבלינים והכמויות – וגם להשמיט משהו אם לא אוהבים. * אפשר להשתמש בכוס וחצי של קמח לבן, בלי קמח מלא. * אפשר לקצר תהליכים ולהכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה. * אפשר להסתפק גם ב-300-400 גרם אגוזים. * בקרו בבלוג של מור -מורקייק הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |