אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

מאפה עוף, פטריות ותאנים

מאפה בצק עלים במילוי חזה עוף או פרגית, פטריות ותאנים טריות בשביל האפקט החגיגי

|mako אוכל| פורסם17:08
מאפה עוף, פטריות ותאנים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.613reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 5 בצלי שאלוט, קצוצים

  • מעט שמן, לטיגון
  • 500 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים לקוביות
  • 20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות במים פושרים ל-20 דקות ומסוננות
  • 1 חבילה פטריות פורטובלו, קצוצות גס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4-5 תאנים, חתוכות לקוביות
  • 500 גרם בצק עלים
  • ביצה טרופה, להברשה

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים העוף ומטגנים עוד 5 דקות להזהבה קלה.

2מוסיפים את הפטריות, ממשיכים לטגן 4-5 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים.

3מעבירים למסננת ומניחים ל-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

4חותכים שלושת-רבעי מהבצק ופורשים על תבנית מלבנית או אינגליש קייק, כך שיישארו שוליים. מסדרים את המילוי, מפזרים את התאנים ומכסים ברבע הבצק הנותר. צובטים את הבצק לסגירה. אם נשארים שוליים מיותרים – חותכים אותם.

5מורחים בביצה טרופה, ואופים 15 דקות על טורבו ועוד 20 דקות נוספות על מצב רגיל, עד להזהבה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il