
חלת שום נתלשתלחם קופים אנחנו כבר מכירים ואוהבים, חלת שבת גם, אז למה לא לשלב ביניהם? כדורים כדורים של בצק עטוף בשמן זית מתובל בשום וכל עשב תיבול שאתם אוהבים, שנאפים לכדי מאפה שאי אפשר להפסיק לתלוש ממנו חתיכות![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :לחלה (2 תבניות אינגליש קייק/לחם):
לתערובת שמן שום:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: לשים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים להכנת בצק החלה במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית. אם צריך - אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. המרכיבים לחלת שום|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל2מכסים ומניחים את הבצק להתפחה כשעה. 3מערבבים בקערה נפרדת את כל המצרכים לתערובת השמן שום. 4מחלקים את הבצק לחלקים קטנים שווים, ומכדררים כל חלק (לגודל של כדור פינג פונג בערך). 5טובלים כל כדור בתוך קערת השום המתובל, כך שיכוסה כולו טוב טוב בשמן, ומעבירים את הכדורים לתבנית לחם/אינגליש קייק (אפשר לשמור מתערובת שמן השום ולמרוח שוב מעל הכדורים לקראת סיום האפייה). כדורים כדורים בתבנית|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל6מניחים את התבנית עם הכדורים להתפחה נוספת של כחצי שעה. 7מחממים תנור ל-200 מעלות. 8אופים את החלות כ-25, עד שהן מזהיבות. שנייה לפני שמתחילים לתלוש|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל9מחלצים מהתבנית, מעבירים לרשת, מצננים ומגישים. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב חלת שום נתלשת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל כמה מהממת?|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |